Årets ordførertur i Melhus går til Gudrunhula, og turen holdes på onsdag. Trondheimsregionen Friluftsråd har kommet med sin årlige utfordring til ordførerne i regionen om å ta med innbyggerne på tur. Ordførerturen er blitt gjennomført i ti år, og årets mål er altså den sagnomsuste Gudrunhula. Oppmøtet er ved Prix Ler, og så blir det samkjøring fram til startpunktet for fotturen som ikke er så lang. Det er ingen påmelding til turen.

Begrepet Gudrunhula oppsto i 1907 da lille Gudrun Klausen forsvant. Ifølge folkemeninga var hun kidnappet av omreisende, og det ble startet ei storstilt jakt på reisefølge. Mange kom til Ler for å delta i letinga, og folk hadde med våpen. Siden viste det seg at den lille jenta hadde omkommet i Oslo der hun bodde. Den storstilte jakta reiste spørsmålet om hvordan de omreisende, også kalt tatere, ble behandlet i Norge. Ordførerturer er i samme uka som Sagauka i Melhus, og årets tema er tro og ære. Sagauka starter på tirsdag og varer ut uka.

Ordførerturen i Skaun går til demingen ved Djupsjøen og til Pienehytta i Buvika. Her leder ordfører Jon P. Husby an. Turen er onsdag 6. juni.