Svein Hovin (Ap) foreslår at kommunen bekoster søppeldunker i tettstedene i Melhus, slik at hundeskitt ikke blir liggende rundt omkring.

Men leserne har svært forskjellige meninger om det forslaget! Her er noen av reaksjonene folk har kommet med på Facebook:

- D e latskap, skriver Marit Lervik: -  Hjelpe itj korr mang søppeldunka som settes opp, d må ei holdningsendring t. Har sjøl gått "folk i form løypa" på Melhus fler gang. Å d ligg my søppel der. Både hoinnskitposa, flaska, snusdåsa, burgerpapir osv. Har plukka opp ætte bikkja mi på turen der, å d e itj lang biten t en offentli dunk... Alikavel slæppe folk d rett ne dær dæm står, skriver Lervik, på dialekt.

- God idé

- Dette er en veldig god idé,  mener Lise Gätzschmann: - Og jeg forstår ærlig talt ikke hvorfor de ikke allerede er her. Dette har vært et problem i alle de år. Og privatpersoner henger opp lapper og skilt på søppeldunkene sine om at du ikke får kaste hundeposene der...Vanskelig skal det være... kast gjerne posene i vår søppeldunk for å redusere plastsøppel i naturen, avslutter Gätzschmann.

Men ikke alle er klar for å stille sin egen søppelkasse til disposisjon:

- Vil ikke ha skiten i dunken min!

- Har opplevd at folk kaster hundskit posene sine i min søppel dunk og æ kaster det på veien igjen, vil ikke ha den skiten i søppeldunken min. Håper det ordner seg med søppel bøtter rundt omkring i kom i form løypa, skriver Britt-Elin Sæther.

- Posene er verre

Synes det er verre med alle disse svarte dritposene som ligger strødd rundt omkring, mener Bjørn Nordvik.

- Lurt

- Trur det er lurt med søppeldunker - ser noen kommenterer at det ikke er langt til offentlig dunk, men hvis du går innover Søreggen og rundt - så er det vel ikke offentlig dunk før en kommer fram ved Kuhaugen igjen hvis en ikke tar en svipptur innom selve kirka? Har fundert på dette med hundskittposer som henger opp, men ingen dunk for å kaste i, skriver Mariann Storli.