- Det er ikke så ofte vi treffer statsministeren så det var veldig stort å få treffe henne, sier aktivitetsansvarlig Stian Falch i Idrettsveien bofellesskap i Melhus.

NM

Åtte fra Idrettsveien bofellesskap deltar i NM i gatefotball i Kongsvinger, og i dag lørdag kom det storfint besøk til mesterskapet. Statsminister Erna Solberg kom dit, og det bød seg en mulighet for utøvere å få et kort møte med statsministeren.

- Det var ikke alle som turde det, men vi kastet oss frampå. Det var hyggelig å få møte statsministeren, og hun lovpriste arrangementet. At statsministeren kommer til dette NM, forteller noe om hvor viktig NM i gatefotball er, sier Falch.

Falch forteller at i alt 13 fra Idrettsveien bofellesskap dro til NM i gatefotball, og at laget startet å spille på fredag. Laget har spilt seg gjennom helga og søndag spiller de om plassering på lista.

- I år er det rekord i antall lag, og 40 lag deltar. Vi har tapt to kamper og vunnet tre. I fjor gikk det ikke så bra, men i år tror jeg vi klarer å spille oss til midt på lista, forteller Falch.

Aktivt liv

Idrettsveien bofellesskap satser på idrett i ulike former, og beboere og ansatte har blant annet deltatt i flere år i Birken og i fjor gikk de til topps på Galdhøpiggen. Beboere har slitt med rusproblemer og noen har også psykiske problemer.

- Fotball er viktig for dem som er på vei ut av et liv i rus, sier Falch.

NM i gatefotball er ett av flere tiltak i år. Beboere og ansatte skal også i år delta i Birken, og de skal også dra på villmarkstur til Femunden.