Internasjonalt råd på Støren og Midtre Gauldal Frivilligsentral gikk sammen om å arrangere et kurs for dette og tirsdag kveld ble det en realitet. Fem damer hadde meldt seg på og kom til kurset på Idrettsparken hvor mange frivillige også kom for å hjelpe til.

Flere sykler var gitt til dette formålet som to personer hadde sett over, og de har foretatt nødvendig service og reparasjoner. Før selve sykkelopplæringen gikk tidligere politimann Bjørn Enge gjennom de viktigste trafikkreglene som syklister må være obs på å følge.

- Vikeplikten er noe av det viktigste dere må følge, og glem aldri at en rundkjøring er det samme som et kryss, var noe av det viktigste han understreket.

Glade

Smilende og glade fulgte damene beskjeden om å ta på seg hjelmene. Spente tok de sine første pedaltråkk med god støtte og hjelp, fra de som småløp bak og holdt på bagasjebæreren.

- Dette har vi gledet oss til ja, og jammen får vi det da til også, smilte Nahed etter han hun hadde syklet rundt banen på Idrettsparken. Først noe svingende og noe frem og tilbake, etter hvert rett frem på langsiden uten støtte og hjelp.

Viktig

Randi Rognes i internasjonalt råd og Trude Heggdal i Frivilligsentralen i Midtre Gauldal understreket at dette med at damene nå har lært seg å sykle, betyr mye for intergreringen. De som deltok på kurset har bodd i kommunen mellom et og fem år, og flere av de har også førerkort for bil.

- Deres bakgrunn er fra land hvor damer ikke skal sykle, forteller Trude Heggdal og legger til at det nå ikke er noe problem når de bor her. Randi Rognes mener at dette også betyr mye for integreringen.

- Nå kan damene som også er småbarnsforeldre, ta med seg barna, kanskje i sykkelvogn og ta seg turer sammen med norske venner på turer sammen, forteller hun.