Styret både i Coop Røros og Coop Midt-Norge har gjort enstemmige vedtak og innstilt på fusjon mellom samvirkelagene.

Den endelige avgjørelsen tas på ekstraordinære årsmøter som gjennomføres hos henholdsvis Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge 27. juni.

Les også: Coop Oppdal er skuffet og overrasket

- Ingen steder er markedsandelen til Coop så høy som i Trøndelag. Gjennom fusjonen blir vi enda sterkere. Siden det ekstraordinære årsmøtet i Coop Røros 6. mars er det jobbet grundig med administrativ kartlegging og formelle fusjonsdokumenter. Prosessen mellom oss og Coop Midt-Norge har vært meget god, og styret mener at dette er en fremtidsrettet beslutning til fordel for både medlemmer, ansatte og lokalsamfunnet. Nå er det opp til medlemmene å ta avgjørelsen, sier Jon Indset, styreleder i Coop Røros i en pressemelding.

- Formålet med fusjonen er å skape økt konkurransekraft som kommer lagenes butikker, medlemmer og ansatte til gode, samt skape et robust samvirkelag som har et solid økonomisk grunnlag for videre satsing og vekst, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Fakta om fusjonistene

  • Coop Røros driver 17 butikker i Røros kommune, og hadde i 2017 en omsetning på ca. 204 mill.kr. Samvirkelaget eies av 6.000 medlemmer.

  • Coop Midt-Norge driver 100 butikker i 22 kommuner i Trøndelag, og er med en omsetning på ca. 5,7 mrd.kr. et av Trøndelags største selskap. Samvirkelaget eies av 187.000 medlemmer.