Melhus formannskap har innvilget 22.000 kroner til en skoletur for Øya videregående skole til Nepal. Forrige gang skolen søkte måtte skolen vente på svar. I mars var flertallet i formannskapet ikke rede til å svare på søknaden, men sist tirsdag bestemte formannskapet seg for å gi støtte.

Øya videregående skole sendte søknaden i januar, og skoleturen skulle være i april. Ifølge søknaden fra skolen skulle elevene bidra til å hjelpe 1400 elever i Kathamandu i Nepal. Hensikten med prosjektet er å bidra til økt fysisk aktivitet i skolen, og bidra til at ungdommer fra Melhus opplever mangfoldet i verdenssamfunnet som det heter i søknaden fra skolen.

22 elever hvorav 14 er fra Melhus, skulle delta på turen.

Tidligere har mindretallet i formannskapet foreslått å gi 44.000 kroner, og Jan Frode Hatlen (V) har argumentert med at ungdomsrådet har fått støtte til å dra til Taveta i Kenya.

Formannskapet innvilget også 20.000 kroner til jubileumsboka til UL Framsteg på Hølonda og 30.000 kroner til Idrettsvegen bofellesskap som blant annet skal delta på Birken og NM i gatefotball.