– Det er positivt at seniorer samles i Melhus sentrum for å løse verdensproblemer, men under vårt møte kan de få svar direkte på de spørsmål de måtte ha om eldreomsorg, sier Mikal Kvaal, leder i Melhus Høyre.

Møteserie

Onsdag på dagtid holder Melhus Høyre åpent møte på Kroa senter der temaet blir hva seniorer ønsker at kommunen skal bidra med. Møtet arrangeres av Melhus Høyre og senioravdelinga der Jan Owesen er leder. Onsdagens møte er det første i det partiet håper kan bli en møteserie med to-tre møter i året. Målet er å få eldreministeren til Melhus under ett av møtene.

Høyre legger ikke skjul på at det er viktig å henvende seg til seniorer fordi gruppa prosentvis er økende. Men samtidig understreker de at møtet er åpent for alle, og at hensikten er å kunne gi seniorer svar på spørsmål de måtte sitte inne med. Under møtet kan de frammøtte stille spørsmål til blant annet assisterende rådmann Trude Wikdahl som har gått i bresjen for prosjektet 100 år i eget hjem. Varaordfører Stine Estenstad kommer også til møtet.

– Når praten går rundt kaffebordene får folk ikke svar på spørsmålene og det kan de få her under det åpne møtet, sier Owesen.

Om kvaliteten

Owesen forteller at han som pårørende har et godt inntrykk av kommunens eldreomsorg.

– Som pårørende har jeg opplevd veldig god støtte og bistand fra Melhus kommune, sier Owesen.

Eldreomsorg i Melhus er blitt et hett tema etter at kommunen satte i gang prosjektet 100 år i eget hjem etter at Agenda Kaupang anbefalte Melhus kommune å forberede seg på at det kommer et stigende antall eldre i framtida. Regjeringa offentliggjorde nylig en oversikt over hvor mange som står på venteliste for sykehjemsplass, og på lista står det at sju venter i Melhus.

– Jeg føler at seniorer har det bra i Melhus. Folk flytter til Melhus på grunn av god eldreomsorg. Så er det dem som mener at Melhus har altfor god eldreomsorg, sier Kvaal.