Fra torsdag blir en ny del av E6 mellom Melhus og Trondheim tatt i bruk, og det gjelder ei 500 meter lang strekning mellom Bjørgum og Klett. Denne strekninga skulle ha vært åpnet i april, men da måtte Statens vegvesen stanse dette på grunn av problemer med midtrekkverket.

Midtrekkverket

Byggeleder Håvard Bidtnes i Statens vegvesen forteller at det blir omlegging natt til torsdag. E6 blir ikke stengt under omlegginga.

- Først kom det feil type rekkverk, og så var det produksjonstid på det nye. Rekkverket ble montert før helga, sier Bidtnes.

Omlegginga skjer for å frigjøre plass til bygging av nordgående E6 i området.

- Vi prøver å legge opp til lange løsninger. Det er stort sett de samme som kjører der dag etter dag, og folk lærer seg nytt kjøremønster. Daglige skiftinger kan gi utfordringer for bilistene, sier Bidtnes.

Bidtnes forteller at det nå ikke blir flere omlegginger før til høsten, og at den neste på Jaktøysletta kan bli i september.

- Det ser ut til at vi har lagt bak oss utfordringene. Nå ser vi lyst på det- Imidlertid kan støv være ei utfordring, og vi kjører et hardt regime med spyling og feiing på hovedveien og lokalveier. Men når det er godvær, tørker det fort opp igjen, sier Bidtnes.

Ferdig neste vår

E6-strekninga mellom Melhus og Trondheim skal være ferdig neste vår.

Hovedbyggeleder Svein Soknes opplyste til Trønderbladet tidligere i vår at veiarbeidet er i rute selv om vinteren har vært kaldere enn det vi har vært vant til de siste årene. Når det gjelder ferdigstillelse av denne E6-strekninga, sier Soknes at han ikke kan love annet enn at firefelts E6 ikke er ferdig før neste vår. Ny tofelts E6 kan vi ifølge Soknes, vente oss vil være ferdig i år.