For andre år på rad var sølvhundutstillinga i regi av Nordenfjeldske fuglehundklub lagt til Ler.

God deltakelse

– Dette er en kjempefin plass å ha utstilling og i hvert fall når det ikke regner, sier utstillingsleder Kersti Pedersen.

Pedersen forteller at et sted mellom 125 og 130 voksne hunder var påmeldt til utstillinga, mens 16 valper deltok. Det var tradisjonell hundeutstilling med kåring av de beste hundene, ei avdeling med barn og hund og apportkonkurranse. Deltakerne kom fra flere hold, og Pedersen opplyser at det er god interesse for jakthunder ikke minst i Melhus og Midtre Gauldal som begge har kort vei til jaktterreng.

Ble sølvhund

Sølvhundstatutten ble tildelt for utstillingens vakreste jakthund, og gikk til Engertoppens Arven som også ble Best in show og vinner i veteranklassen. Tor Jon Garberg er eier av hunden og Lise Garberg var fører. På andreplass kom IS Raudsildras Sønn De Lux som eies av Nina Kjelsberg.

Valpeshowet ble vunnet av P Abisko som eies av Wanda Dalstein med disse på de neste tre plassene: KV Viljetuns Ffm Ry med Lene Eriksen Sandvik som eier, IS Imingens Uv Dreng med Per Arne Kjeldsberg som eier og ESS Spjeldbergets Metallic Hvit med Lindis Petterson og Steinar Lund som eiere.

Apportklassen ble vunnet av IS Abby med Vilde Mandal Johansen som fører. Der stilte seks ekvipasjer, og Torbjørn Austvik var dommer. I barn og hund-konkurransen ble alle premiert, og der var Kristin Gustafsson dommer.

Under utstillinga var Trygve Heyerdahl, Vibeke Lorentzen Andersson og Irene Krogstad dommere.

I mange år

Årsaken til at begrepet sølvhund benyttes, er at Nordenfjeldske fuglehundklub som ble stiftet i 1921, siden 1920-tallet har delt ut en statue formet som en fuglehund i sølv. Foreninga deler ut to sølvhundstatuer i året, forteller Pedersen. Den ene blitt delt ut på vårutstillinga som den på Ler, og den andre under en jaktprøve på Kongsvoll senere i år.

Værmessig var arrangøren godt fornøyd siden det var oppholdsvær og 12–15 grader. Regn gir glatt gress, forteller Pedersen.

Den største gruppa fuglehunder var engelsksettere. Pedersen forteller at alle setterrasene var representert, og at det også var pointere, vorstehhunder, weimaranere, breton og kleiner münsterländere.