Elever i 6. klasse ved Soknedal skole kom og viste seg fram som dyktige arbeidsfolk som fikk gjort unna ting.

Helt siden slutten av 1970-tallet har elever vært med som arbeidshjelp for å få bygdemuseet i presentabel stand til sommeren. Det er mye som skal gjøres med mye raking av løv og gammelt gras, pussing av trapper, klipping av småtrær som popper opp på tak og tun. Inne stod det gulvvask, støvtørking, rydding og vask av vinduer på programmet.

Sultne

I det fineste sommervær skred de 20 elevene optimistisk til verket med full arbeidsinnsats tirsdag før pinse. Mye arbeid vart gjort i løpet av den praktiske skoledagen, for det var en dyktig gjeng. I tråd med god gammel skikk var det servering til dugnadsfolket. Skal si at pølser med brød og saft fikk ben å gå på, for riktig så sultne var de blitt av arbeidet.

Historie

Litt historieundervisning vart det også avsatt tid til denne dagen. Historisk interesserte har disse elevene, for de satt som tente lys da Per Ekle fortalte om hva som skjedde da flere tusen karolinere for gjennom Trøndelag og plyndret og stjal på gardene for 300 år siden. Etter matpausen var det igjen tid for en siste arbeidsøkt før tunet var strøkent.

En annerledes dag som de vil huske som en likandes dag, med øvelse i praktisk arbeid og dugnadsånd som fin belønning.