– Jeg er sjokkert over hvordan det så ut på Melhus kirkegård. Det lille som var slått, så slarkete ut og containeren var overfylt slik at det ikke var mulig å kaste mer avfall der, sier en pårørende.

Respekten

Kvinnen ønsker ikke å stå fram med navn, men forteller at hun har slekt begravet på kirkegården.

– Det er trist å se at det er slik. Hvor er respekten hen, spør kvinnen.

Hun hadde forventet at det så stelt ut på kirkegården da det skulle være gudstjeneste i Melhus kirke på 17. mai.

Privat rask

Dagen etter 17. mai er containeren fortsatt svært full. Kirketjener Leif Idar Skei er i gang med å slå gresset på en eldre del av kirkegården.

– Containeren ble tømt av Envina 11. mai, og vi anmodet Envina om å tømme den på nytt før 17. mai. Men Envina hadde ikke kapasitet til det. Folk dumper privat rask i containeren. Det er også mulig å benytte en container som står ved det gamle sykehjemmet, sier Skei.

Når det gjelder gressklipping, viser Skei til at han er den eneste ansatte, men at han vil få mer hjelp når sommerhjelpa tiltrer. Folk må godta bemanningssituasjonen, mener Skei.

GRESSKLIPPING: 18.mai var kirketjener Leif Idar Skei i gang med å klippe gresset.

Få å se på dugnad

– Hvis folk synes det er så fælt på kirkegården, må de møte på dugnad. På dugnaden på Melhus kirkegård kom det 8 personer mens 50 møtte opp til dugnad på Horg kirkegård. Jeg vil berømme dem som gjør en frivillig innsats og som ikke klager, sier Skei.