Pizzabakeren som kaller seg Norges største takeaway-kjede innen pizza, har lyktes med å finne lokale i Melhus og etablerer seg i kommunen i løpet av juni. Det forteller Jan Gulliksen som skal drive avdelinga i Melhus sammen med Terje Kvernberg.

I Melhus sentrum

– Vi har funnet lokale etter å ha vært på leting i flere år. Lokalet er i Coop-bygget der Post i butikk tidligere var, sier Gulliksen.

– Jeg var på Melhus for 4–5 år siden for å finne lokale. Da hadde jeg nesten en avtale, men det gikk ikke i boks. Siden har jeg fulgt med Melhus, og så at lokalet hos Coop dukket opp. Lokalet vil bli veldig sentralt. Melhus er i vekst og det er plenty med folk som bor i kommunen, sier Gulliksen.

Selskapet har annonsert etter bakere, og Gulliksen har god tro på at bakere vil melde seg.

– Vi ser fram til at positiv ungdom vil jobbe hos oss, og vi tror det vil bli lett å få ungdom til å melde seg siden det er in å jobbe i pizzabransjen og lønna er god. Jeg har aldri hatt så god følelse, forteller Gulliksen.

Pizzabakeren ble startet i 2003 av broren til Jan Gulliksen, og hadde ifølge Gulliksen en omsetning i fjor på over en milliard kroner.

Frykter ikke konkurransen

Selv om Melhus sentrum fra før har flere steder som tilbyr pizza, frykter ikke Pizzabakeren konkurransen.

- Folk får tilgang til den billigste pizzaen. Vårt slagord er at den smaker mer enn den koster. Vi har vært en suksess i 15 år. Kari og Ola skjønner at de sparer ved å handle hos oss, sier Gulliksen.

Norske råvarer

Pizzaene skal bakes i Melhus, og altså i Coop-bygget der den rykende ferske avdelinga leier lokaler. Det er for øvrig ikke første gang det bakes i det bygget ettersom Melhus bakeri hadde produksjonslokale der i mange år.

– Pizzaen bakes fra bunnen av og vi bruker norske råvarer. Den er norsk tvers igjennom. Folk ser hva de får for pengene, sier Gulliksen.

Avdelinga skal noen få bord for dem som vil spise pizzaen i utsalget, og skal primært drives som en take away ifølge Kvernberg.

Både Gulliksen og Kvernberg er drevne innen matbransjen.

– Dette er den åttende avdelinga jeg er involvert i. Kjeden har 180 pizzabakerier i Norge, og vi ser at vi absolutt er konkurransedyktig. Vi gleder oss til å starte avdeling i Melhus, og det blir noe annet enn å gå i gang i Trondheim. Vår erfaring er at utsalgssteder utenfor Trondheim gjør det godt, forklarer Gulliksen.

Nøyaktig oppstartsdato er ikke fastsatt ennå på grunn av helligdagene i mai, men både Gulliksen og Kvernberg har tro på at avdelinga i Melhus starter i juni. Den får inngang både via Coop Extra og egen inngang, og Kvernberg forteller at det er nødvendig med egen inngang fordi de skal ha også ha søndagsåpent.

Tilbake til Melhus

For melhusbygger er Terje Kvernberg et velkjent navn. Han drev Stasjon Grill i Melhus sentrum inntil restauranten til manges sorg brant ned. Det er gjennom Rosenborg at Gulliksen og Kvernberg har funnet tonen, og Gulliksen forteller at han foreslo for Kvernberg at de skulle starte en avdeling i Melhus.

Terje Kvernberg. Foto: privat

- Det blir godt å være tilbake på Melhus, sier Kvernberg som også driver veikro på Orkanger og er involvert også i andre selskaper.