36 leiligheter fordelt på sju hus kan stå innflyttingsklare fra neste høst dersom det blir slik Aune Utvikling på Støren planlegger.

Satser videre

– Vi kommer til å øke takten på boligbygging etter at Trond Rønningen kom inn som prosjektleder hos oss, sier Arnt Egil Aune, som er daglig leder for de tre selskapene Aune Utvikling, Aune Maskin og Aune Transport.

Selskapet har vært involvert i andre byggeprosjekter som leverandører av tjenester for andre, men et byggeprosjekt på Frøset på Støren har gitt mersmak.

Nå ser de etter flere muligheter for å ha flere føtter å stå på, og har altså gått i gang med et boligprosjekt på Ler. Dessuten er firmaet i gang med et prosjekt med flermannsboliger i Lyngenvegen på Lundamo. Trond Rønningen som tidligere var distriktssjef i Block Watne, er prosjektleder og han har mangeårig erfaring med boligutvikling.

Nært det meste

Det kommende boligfeltet ligger i Holteflata på Ler, og kan sies å være et steinkast fra det meste som en trenger å ha av infrastruktur, forteller Aune.

– Like ved er det skole og barnehage, og det er ikke langt til togstoppen og butikken. Dessuten bygger vi en gang- og sykkelvei som gir en snarvei til Ler sentrum. Området er rolig og sørvendt, sier Aune og Rønningen.

FASADE: Slik kan flermannsboliger i det nye boligfeltet bli seende ut ifølge skisser som er laget.

River gårdsbruk

Boligfeltet er på omtrent sju mål og ligger på flat mark. Grunneieren har også et gårdsbruk, og dette skal rives. Rønningen forteller at våningshuset er Sefrakregistrert,og alderen på gården oppgis av kommunen til å være 1897 mens grunneieren mener at den er fra 1900. Aune Utvikling fotoregistrerer bygningene på gården før de rives. Nye boliger venter på å se dagens lys.

– Det er ikke bygd mye på Ler fra før, og det har vært stillstand. Vi kunne ha solgt eneboligtomter her med en gang, men med kravet om en tomteutnyttelse på 45 prosent, er det ikke lett å oppfylle kravet med eneboligtomter. Når vi nå bygger leiligheter, kan det være at det frigjøres eneboliger på Ler fordi eldre flytter inn i leiligheter her, sier Rønningen.

Sentrumsplanen

Utbyggeren er godt fornøyd med at det ikke er kvikkleire akkurat der boligfeltet kommer. Rundt er det kvikkleire, men altså ikke på arealet til boligfeltet slik at det ikke er nødvendig med store sikringstiltak. Momentet om bruk av dyrkamark ble avklart av kommunestyret da området ble med i den nylig vedtatte sentrumsplanen for Ler.

– Da sentrumsplanen ble laget, beslagla kommunen 15 dekar til barnehage og annet areal til offentlig formål, og politikerne valgte å ta med de sju målene til boligformål, forteller Rønningen.

Aune Utvikling er i gang med reguleringsplanen, og har fått signaler fra Melhus kommune at den ventes ferdig i løpet av året. På nyåret kan bygginga derfor starte om alt går som planlagt. Aune Utvikling tar gravinga selv, og henter inn lokal hjelp til for eksempel tømrerarbeid, rørlegger, elektriker, murer og maling.

Foreløpig har ikke boligfeltet fått noe offisielt navn, og Aune Utvikling tar gjerne imot innspill fra folk på dette.