FABRIKKBESØK: Representantene fra Svardal Trapp AS fikk se hvordan fabrikken lager de nye CNC-fresene i Pesaro i Italia. Det er maskinleverandørern Falkenberg som tok dem med på tur til fabrikken. Foto: Svardal Trapp AS

Dagens fres er 11 år

Sammen med sin ansatt, Roger Enlid, reiste han ned til Pesaro i Italia, sammen med maskinleverandøren Falkenberg, for å se på fabrikken som lager CNC-fresen de nå vurderer å kjøpe. De tok turen fra 1. til 3. mai.

De har samme fres også i dag, men den er altså 11 år gammel.

- Alt på dette er jo datastyrt, og en 11 år gammel datamaskin er det jo på tide å bytte ut, humrer Svardal.

Maskina koster rundt tre millioner. Svardal skryter av lokalbanken Soknedal sparebank, som de har et godt samarbeid med. De har også sendt søknad til Innovasjon Norge. De har ikke fått svar på søknaden ennå, men Svardal sier at de var positive til å støtte investeringen per telefon. Svardal sier at investeringen avhenger av om de får støtte hos Innovasjon Norge.

Fresen er på mange måter hovedmaskina i drifta til trappefabrikken, så de er avhengig av at den fungerer som den skal.

- Som julekvelden

CNC-fresen lager delene til trappene, og alle andre produkter de lager på fabrikken i Budal.

- Den har mulighet til å kjøre ut store serier, og har uante muligheter, forteller Roger Enlid som altså var med på turen med sin sjef.

Han forteller at det var interessant å reise ned til fabrikken i Italia.

- For meg som jobber med dette til daglig, var dette nesten som julekvelden for en unge. Å få se hvordan maskina produseres, og se hele opplegget bak produktet vi har. Det er voldsom til utvikling, og store muligheter med denne fresen, sier han.

Trønderbladet besøkte Svardal Trapp i mars, hvor vi presenterte bedriften og dens ansatte.