- Ålreit å være med på aktivitetsdagen

Godvær og kjente øvelser trakk mange til aktivitetsdag ved Buen omsorgssenter.
Nyheter

– Det var ålreit å være med. På forhånd var jeg litt spent. Men jeg bruker å være her hver tirsdag, og vi fikk bruke de samme apparatene på aktivitetsdagen også, sier Brynhild Bagøien.

Forrige tirsdag var det aktivitetsdag på Buen omsorgssenter for seniorer, og det var stor aktivitet og god stemning. Været var strålende med sol og solide varmegrader.


Marit takler trappa igjen

Etter lårhalsbruddet var Marit Mikkelsen (95) redd for å gå trappa. Ikke redd for å falle, men for at hun ikke skulle klare det, slik at hun ikke kunne bo i huset sitt lenger.

 

Inne kunne seniorene blant annet prøve seg på trimstasjoner og dataspill, og ute var det blant annet mulig å bli kjørt med sykkelvogna eller hygge seg ved bålpanna.

Én av dem som prøvde seg på ringspill ute, var Ivar Tranmæl.

– Det var fint å få være med på aktivitetsdagen. Jeg bor på Buen og er hjemom innimellom, forteller Tranmæl.

Aktivitetsdagen ble arrangert av Melhus kommune i samarbeid med frivillige organisasjoner og lag. Kommunen har satt i gang ulike prosjekter innen eldreomsorg, og har som mål at flest mulig skal kunne bo hjemme eller i tilrettelagt bolig fram til de er 100 år.


Slik vil politikerne bruke 24 millioner kroner

Melhus kommune gikk med 24,4 millioner kroner i overskudd, og noe av pengene kan bli brukt på fiberkabler, lekeapparater og gangvei.