Bråvarmen fører til stor snøsmelting, og i tillegg melder meteologene om kraftig regnvær på fredag.  Dette kan føre til flom i vassdrag samt fare for jordskred.

Meteorologisk institutt har sendt ut advarsel om jordskredfare for Trøndelag, og det gjelder også Melhus og Midtre Gauldal. Folk blir bedt om å følge med på værradaren på yr.no for å se hvor de kraftigste regnbygene treffer. Siden det har vært stor snøsmelting, har grunnvannstanden og vannmetninsgraden i bakken blitt svært høy. Dermed klarer ikke grunnen å ta unna store nedbørsmengder, og det kan komme til å rase ut i bratte skråninger.

Rådet fra Meteorologisk institutt er at en holder seg unna bratte skråninger samt bekker og elveløp med stor vannføring. Det anbefales også å rense grøfter og stikkrenner.

Gaula er en av elvene med stor vannføring for tida, og det er kraftig strøm i elva.

I dag torsdag ventes det høye temperaturer, og det gjelder også i kveld. Klokka 12 ble det målt 21,3 grader på Kotsøy og 21 grader i Soknedal. Fredag blir det totalt væromslag med regn og betydelig lavere temperaturer. Lørdag blir det sol og varmt igjen.