De siste to og et halvt årene har størenselskapet satt opp og solgt 20 leiligheter i Soknedal. Sånn sett har de vært en bidragsyter i den eventyrlige folketallsveksten man nå opplever i bygda.

Her skal det etter planen komme til sammen 27 boenheter. Det er en del av Nyhuslia boligfelt i Soknedal, og Idehus Refseth Bygg AS har kjøpt opp den 6,5 dekar store tomta av kommunen. De planlegger fire- og åttemannsboliger, samt enebolig i kjede og to frittstående eneboliger. Eneboligen i enden av området er det Ola Lloyd Bergsrønning som har satt opp, etter en lang søketid for å få godkjent størrelsen på garasjen hos kommunen.

Kjøpte tomt for tomt

- At det skulle gå så bra trodde ikke jeg den gangen vi startet med en firemanns- og en tomannsbolig oppi her, sier Kenneth Refseth.

Selskapet ble startet opp av far og sønn; Roger og Kenneth Refseth, i 2013. De drev i all hovedsak med rehabilitering, noe de fortsatt gjør. Så kom de over to boligtomter på Frøset på Støren, hvor de satte opp to firemannsboliger. De ble solgt med en gang.

- Vi syntes det var kurant og interessant, og begynte å se etter flere tomter. Men det fantes jo ingen tomter på Støren, sier Kenneth Refseth.

Det var da de vendte blikket mot Soknedal. De kjøpte opp ei tomt, og satte opp en firemannsbolig. Så ringte det folk og ville ha mer.

ENEBOLIG I KJEDE

Storsatsing i Nyhuslia

Slik har ballen rullet i Soknedal. Nå har de også kjøpt en relativt stor enebolig på Bakkgjerdet, som de skal rive og sette opp to firemannsboliger. De er allerede revet bort.

Og nå satgjør altså selskapet sin største satsing noensinne. De har kjøpt opp 6,5 dekar i Nyhuslia boligfelt i Soknedal, og de planlegger å sette opp 27 boenheter her. Det blir firemanns- åttemanns, enebolig i kjede og eneboliger til salgs.

- Det må vel være den største utbyggingen i Soknedal på årevis. Det er i alle fall det største vi har gjort til nå, sier Kenneth Refseth i Idehus Refseth Bygg AS.

ENEBOLIGEN

Barn får utforme lekeområdet

Størenselskapet har kjøpt den 6,5 dekar store tomta av kommunen, som har regulert den til boligformål. De tok først kontakt med kommunen i mai i fjor, og for et par år siden fikk de endelig klarsignal. De betalte 1,5 millioner kroner for det ferdigregulerte området.

Refseth sier at området er fint og grønt, med utsikt mot sentrum, kirka og skoleområdet. Lekeområdet blir på 600 kvadratmeter, og har de har tatt kontakt med kommunens folkehelsekoordinator for innspill på hva dette lekeområdet bør inneholde. Sammen med koordinatoren skal de også engasjere elevrådet på Soknedal barneskole, som skal ta opp saken og komme med innspill til hva disse barna ønsker seg på denne lekeplassen.

1,9 – 3,6 millioner

Refseth mener prisnivået på boligene er godt:

  • En leilighet i åttemannsboligen vil koste 1,9 millioner kroner. De blir 62 kvadratmeter store.

  • En firemannsbolig vil koste 2,2 millioner kroner, med tre soverom og en størrelse på 80 kvadrat.

  • En enebolig i kjede på 104 kvadratmeter og med tre soverom, vil koste 2,9 millioner kroner.

  • Eneboligen vil få en prislapp på 3,6 millioner kroner. De vil være 154 kvadratmeter store og ha fire soverom.

Refseth understreker at alle boligene leveres nøkkelferdige, og han mener bestemt de leverer veldig god kvalitet.

- Jeg synes vi leverer lav pris til bra kvalitet. Vi leverer ikke billig prosjektparkett, for eksempel. Vi har kvalitet på byggevarene vi bruker.

Tidligere har vi skrevet om at de gjennomgående bruker trevirke i alle sine boligprosjekter. De isolerer husene med trefiberisolasjon, som både skårer bra på varmelagringskapasiteten, inneklima og miljøregnskapet.