KOMMENTAR: Både Melhus sentrum og Støren står foran store endringer. Uten at vi helt vet hva som skjer.

Sakte, men sikkert tar Melhus sentrum form. Gamle bygg blir revet og nye kommer til, slik at sentrum får mer og mer preg av å være en by. Det er en utvikling ikke alle liker, men det er nok ingen vei utenom. Strenge krav til fortetting, vern av landbruksjord og høyere andel av kollektivbruk, gjør at boligbygging må skje i sentrale strøk. Hvis Melhus skal vokse, er det ingen vei utenom å bygge tettere og høyere enn det som har vært.

En spasertur i Melhus sentrum i dag fortoner seg ganske annerledes enn for en del år siden. Borte er E6 (selv om det er mye trafikk i Miljøgata), militærbrakkene er revet og piggtråden borte. Heldigvis. Sentrum er nå preget av moderne bygg som Thoragården, Høvdingplassen og Energiparken.

Selv om mange er kritiske til byggehøyde, kan man ikke si at Melhus sentrum har vært noen perle. Fortsatt er sentrum preget av mange parkeringsplasser, og bygg som ikke henger sammen verken stilmessig eller gatemessig.

Dette vil forhåpentligvis den kommende sentrumsplanen gjøre noe med. Den er ventet i løpet av året, og er etterlengtet for å få en helhetlig utvikling.

På Støren er det også uklart hva som skjer med sentrum de kommende årene. Årsaken er E6-utbyggingen. Nye Veier planlegger å ha sitt forslag til planforslag klart rundt midten av mai. Blant sakene som må avklares er kryssløsningen på Prestteigen, dobbel jernbaneundergang i Prestegårdsbakken og ikke minst veiløsningen mot Støren skole og Støren barnehage.

Mens Melhus styrer sin egen utvikling, riktignok under nasjonale føringer, må Midtre Gauldal håpe at veiutbyggeren Nye Veier viser godvilje. Det er nok noen som biter negler på rådhuset på Støren i påvente av planforslaget.