- De svarte godt, og de svarte langt, sier Amund Bråten Granøien om hvordan kandidatene greide seg gjennom intervjurundene.

Opplæring og kursing

Det var fullt ut et seriøst opplegg, og ungdommene fikk opplæring og veiledning av et bemanningsbyrå. Både på hva jobben til et barneombud består av, og hvordan en ansettelsesprosess og intervjuer foregår.

Det er Barne- og likestillingsdepartementet som ansetter ombudet, og som tok initiativ til ordningen med et barnepanel.

Amund forteller at sammen med byrået, jobbet ungdommene frem en liste over viktige tema som de brukte i intervjuet. Noen av temaene var helse, fritid, lederegenskaper, mobbing og sosiale medier.

- Intervjuene gikk ganske bra. Vi ordnet spørsmål før vi gikk inn, så vi stilte noen spørsmål hver fordelt på de ulike temaene, forteller Amund.

- Lærte mye

- Jeg lærte veldig mye på dette. Det er mye som skjer når man skal ansette noen, de blir evaluert og testet flere ganger, forteller ham.

Amund selv går i niende klasse på Støren ungdomsskole, og har ennå et år igjen før han skal ta valget om retning på videregående skole.

- Men nå tror jeg det blir TIP (Teknikk og industriell produksjon). Det er det så mange muligheter å gå videre fra, sier han.