Over 60 utstillere åpnet sine biler til tidenes utendørs loppemarked på Melhus.

– Vi kunne ha fylt hele parkeringsplassen på City Syd, slik interessen ble, sier Frode Willmann fra Melhus. Han dro i gang salget sammen med Ingerlise Prytz og Jan Pettersen, og er overveldet over responsen. De hadde lange ventelister for å bli med.

Folk kom både fra Hitra, Trondheim og langt opp i Gauldalen for å selge bruktvarer. Her var det gratis utstillingsplass, og alt utstillerne tjente fikk de beholde sjøl.

Har ikke plass til alt

Alice Skogstad fra Melhus meldte seg på, både med brukte gjenstander og ting hun har laget sjøl. Det var heklede bamser, snømenn, pynteugler og strikkede kosedyr.

– Jeg er litt loppe-befengt, smiler Alice, som gjerne går på loppemarkeder og auksjoner.

– Datteren og svigerdatteren har ryddet litt i huset, og her står jeg. Noe stammer fra ting jeg har kjøpt på loppemarked, og som har blitt stående. Og jeg samler på forskjellige ting, men så blir det for mye og jeg har ikke plass til alt, forteller Alice.

Særlig populært på bagasjeromssalget hennes var eggeglass, keramikk og rammer til små bilder.

– Jeg er veldig glad i gamle mugger, men nå har jeg satt en limit på sju stykker. Jeg har plukket ut ei mugge fra samlinga, og hvis får jeg solgt denne skal jeg se etter en ny. Helst en blå, sier Alice.

Sans for gjenbruk

Hun har stor sans for gjenbruk, og synes tiltaket på Melhus er kjempefint.

– Her er det god stemning, og vi treffer kjentfolk. Været ble da heller ikke så verst, sier Alice.

Ved siden av bilene sine hadde selgerne tatt oppstilling. Mange kom fra Heimdal og Trondheim, og de fleste hadde aldri vært med på noe lignende.

Aud Roset fra Ler hadde fått plass til en lenestol i bilen, og syntes salget hadde vært bra. En blå vask etter oppussing av badet ble også med.

– Kaillen ville skifte ut alt. Men jeg protesterte på den blå doskåla. Vasken fikk vi ikke plass til, så den ble med hit. Er den sikke stilig? En lyseblå søylevask får du sikkert ikke kjøpt lenger, smiler Aud Roset.