FAU i Soknedal har de siste ukene vært framme i media og fortalt om det pressede situasjonen i barnehagen og skolen i Soknedal. Begge er smekkfulle, faktisk må 11 av de små barna i Soknedal gå i barnehage enten i Hauka eller på Støren til høsten.

Onsdag kveld var det møte i gymsalen på Soknedal skole, hvor ordfører Sivert Moen om kommunalsjef Toril Grøtte møtte foreldre til barnehage- og skolebarn i Soknedal. De måtte svare på hvorfor barnehagen og skolen er smekkfulle, tre knappe år etter de sto ferdig bygd og oppusset. Grøtte og Moen la frem planer og løsninger, som kan utvikle oppvekstsenteret i årene framover.

Les om FAU-utspillet her: - Dette bør ikke komme som en overraskelse

Les ordførerens svar til FAU: Moen mener de er på ballen

HER ER DET FULLT: Det er glade dager i Soknedal, med veldig store barnekull. Det medfører at både barnehagen og skolen er smekkfulle. 11 barn må gå i barnehage andre steder til høsten.

Vaktmesterboligen

- Vi synes det som er planlagt gir fantastiske muligheter, sier FAU-leder Heidi Løkken som er positiv til det som ble lagt frem under møtet.

Det som i første omgang skal løse plassproblemet, er at kommunen ønsker å kjøpe den såkalte vaktmesterboligen, som ligger vegg-i-vegg med barnehagen. Det er en enebolig, hvor kommunen er i dialog med huseier om å kjøpe dette. Planen og målet er at dette huset skal tas i bruk høsten 2019, og at alle barn i Soknedal skal få gå i barnehage på hjemplassen.

- Den må antakelig bygges om litt for å passe til vårt formål. Vi tenker en fleksibel bruk av dette huset. Det trengs helt sikkert ombygging og omregulering før vi kan ta det i bruk. Vi regner ikke med vi kan ta den i bruk før høsten 2019, sier Toril Grøtte.

Hun sier at de tror forhandlingene med huseier skal gå i orden.

VAKTMESTERBOLIGEN: Toril Grøtte fortalte om planene kommunen har. De første planene går på å kjøpe opp vaktmesterboligen som står ved siden av barnehagen. De har som mål i ta den i bruk til neste høst. Grøtte er kommunalsjef for Oppvekst i kommunen. Foto: Anneli Berg Aasenhus

Vil kjøpe småbruk

Ordfører Sivert Moen la frem planer som går litt mer fram i tid. Kommunen er i samtaler med eieren av småbruket som ligger mellom oppvekstsenteret og Soknedal kirke, med tanke på at kommunen skal løse inn også denne eiendommen.

- Det gjør at vi får et større areal til åbygge på barnehagen, og samtidig flytte parkeringsområdet til den siden, som gjør det mulig å bygge ut skolen. Det gjør at man får langt flere muligheter, sier Grøtte.

Idrettslaget er positive

Bjørn Wang, som er prosjektleder for det nye idrettsanlegget i Soknedal, bekrefter at idrettslaget er i dialog med kommunen om dette, men at dette fortsatt kun er i startfasen.

- Jeg vil ikke ut og fronte dette foreløpig. Jeg er opptatt av at grunneierne er godt informert og involvert før det skjer, sier han.

Men legger ikke skjul på at dette er nettopp det idrettslaget har ønsket hele veien, men at de selv ikke har hatt muligheter til å erverve grunn for å realisere det.

- Vi ser veldig positivt på å kunne flytte anlegget dit, sier Wang.