Styremøtet ble holdt onsdag. De er egentlig fem i styret, men en var fraværende. To stemte for tilbudet, to stemte imot. Da måtte styreleder Morten Bostad bruke sin dobbeltstemme, og dermed ble det flertall for å takke ja til tilbudet fra Trøndelag Brann og Redningstjeneste IKS (TBRT). Trøndelag brann- og redningstjeneste eies av kommunene Trondheim, Malvik, Rissa, Oppdal, Klæbu, Leksvik og Rennebu.

KAN BLI INNLEMMET I TRONDHEIM: I fremtiden kan Gauldal Brann og Redning bli slått sammen med Trøndelag Brann og Redningstjeneste. Her er fra den største utrykningen brannvesenet lokalt hadde i 2017: Den store brannen på Støren i august.

Håpet på utsettelse

Tillitsvalgt Jan Bjørge Vinsnesbakk er ansatterepresentant i styret, og var én av to som stemte imot forslaget.

- Var det forventet at det ble flertall for sammenslåing?

- Nei, jeg vet ikke helt om det var forventet. Vi hadde håpet at de resterende styremedlemmene ville stemme for å utsette saken, sier Vinsnesbakk.

Styreleder ser fordeler

Styreleder Morten Bostad, som også er assisterende rådmann i Melhus kommune, mener at et sammenslått brannvesen vil gi et like bra eller bedre tilbud i framtida. Kostnadene vil ikke bli høyere, og de får en mye større administrasjon å spille på. I dag er brannsjefen både brannfaglig ansvarlig, og administrativt ansvarlig.

Brannfolkene er redde for å bli slukt av den store kommunen Trondheim, og frykter de mindre kommunene vil miste mye makt.

Frykter for de små stasjonene

Brannfolket frykter også for at de lokale brannstasjonene kan ryke, i et større selskap.

- Vi har en garanti for at dagens struktur skal opprettholdes, men vi vet jo at verden endrer seg. Vi vet jo ikke når man må se på strukturene på nytt igjen. Men også vi, om vi velger å stå alene må kanskje se på strukturene, sier Bostad.

Brannsjef Arvid Karlsen vil ikke kommentere hva han mener om saken.

Nå er det i første omgang opp til representantskapet, før det skal behandles politisk i formannskap og til sist kommunestyret. Det skjer allerede i junimøtene i eierkommunene Melhus og Midtre Gauldal.

Sist gang det var et tema å skulle slå sammen brannvesenet med TBRT, var i 2013. Den gang ble det et politisk nei.