– Av 114 leiligheter er tre usolgt, og vi regner med at disse tre går i løpet av kort tid. Jeg kan ikke huske at noe melhusprosjekt har gått så fort unna bortsett fra Thoragården som gikk kjapt, sier eiendomsmegler Bernt Skarsvaag i Aktiv eiendomsmegling.

Trønderbladet intervjuet Skarsvaag tidligere i uka, og torsdag ettermiddag forteller Skarsvaag at ytterligere to leiligheter er solgt slik at det er bare én igjen.

Ble enda flere

Opprinnelig hadde prosjektet Energiparken i Melhus sentrum 102 leiligheter. Underveis ble det endringer som følge av hvilken type leiligheter som ble etterspurt, og antallet ble utvidet til 114. De tre usolgte leilighetene var treromsleiligheter.

– Vi er veldig godt fornøyde med salget. Salget startet i mai for to år siden, og forventninga var at det ville ta lengre tid enn det har gjort, sier Skarsvaag.

Stort aldersspenn

Den yngste kjøperen var 18 år da han tegnet kontrakten, mens den eldste er opp i 80-årene.

– Den store gruppa er 65 pluss. Med det store aldersspennet får vi en sunn sammensetning. Det er ikke bare de yngste som har tatt liten leilighet, og flere av de godt voksne har gjort det. Ikke alle i aldersgruppa 65 pluss kommer fra en enebolig til fire millioner kroner, og livet farer fram med folk på ulikt vis, forklarer Skarsvaag.

Næringsarealet

I første etasje er det næringsareal slik kravet fra melhuspolitikerne er i leilighetsbygg. Flere aktører har kikket på lokalene, og har trukket seg av ulike årsaker.

Megler Skarsvaag og prosjektsjef Christoffer Søbstad i Rett Hjem slår fast at det blir verken treningssenter eller butikk i det 2000 kvadratmeter store næringsarealet. Både i Høvdingplassen og i Thoragården er det klager på treningssenter.

Omtrent halvparten er nå i ferd med å bli leid ut, og Søbstad opplyser at kontraktsforhandlingene pågår. Nøyaktig hvem som kommer inn, vil verken megleren eller prosjektsjefen ut med. Det eneste de to vil si er at det blir én aktør på halvdelen, og at aktøren driver med kontoraktiviteter. Hvorvidt dette er en privat eller en offentlig aktør, ønsker ikke Søbstad å si noe om før kontrakten er underskrevet.

BYGGET: Næringsdelen er i første etasje av Energiparken som ligger ved Melhusvegen.

Har flyttet inn

Sola varmer godt på verandaen til Magnar og Eva Kolstad som flyttet inn i den 77 kvadratmeter store leiligheten 22. november i fjor. Verandaen vender ut mot takhagen og lekeplassen midt mellom blokkene.

– Vi kjempetrives, og har flyttet tilbake til Melhus etter å ha bodd i Trondheim i 22–23 år. Her har vi det bra, sier Magnar Kolstad.

Tirsdag hadde de gjester på besøk, og de hadde både god utsikt mot vest og mot byggearbeidene som pågår ellers i bygget.

SOLRIKT: Magnar Kolstad og kona Eva som var på kjøkkenet, hadde gjester på besøk på tirsdag. Gjestene var Magnars bror Arvid Kolstad, søstra Gudrun Eggen, Dagfinn Eggen og Grete Kolstad.

Ferdig i mai

Den siste leiligheten i Energiparken skal være ferdig i løpet av mai. Megler Skarsvaag forteller at folk har undret seg over at det har vært lite byggeaktivitet i bygget i det siste, og han forklarer at det skyldes at bygningsarbeiderne har hatt to ukers ferie.