Komiteleder Berit Wold Fjelle (Ap) mister komitéledervervet og blir i stedet fast medlem i Melhus formannskap.

Stortingsplass

Det ble utfallet etter at Melhus kommunestyre har gitt fritak til Guro Angell Gimse (H) som er fast på Stortinget så lenge Linda Hofstad Helleland er statsråd.

Årsaken til at Wold Fjelle må gi fra seg komitéledervervet, er at komiteene har et reglement der det står at medlemmer av formannskapet ikke kan velges som medlem av formannskapet.

Reglement

Wold Fjelle som er leder for komité for oppvekst og kultur samt Mikal Kvaal som er leder for komité for teknikk og miljø, er begge varamedlemmer til formannskapet. Kommunestyret mener at reglementet ikke gjelder for varamedlemmer, men for dem som er valgt inn som fast medlem av formannskapet.

Under kommunestyremøtet skulle lederen i valgnemnda ha lagt fram saken. Einar Gimse-Syrstad (Ap) hadde meldt forfall til kommunestyremøtet, og i stedet var Sigmund Gråbak (Melhuslista) saksordfører. Gråbak sa at det var litt uvant å skulle argumentere for en sak flertallsgruppa fremmet. Ifølge Gråbak hadde ikke flertallsgruppa satt seg godt nok inn i saken. Selv om komitélederne hadde møtt i formannskapet, mente Gråbak at de ikke hadde gjort noe feil og at det ikke hadde skjedd noe brudd på reglementet.

– Det er en ryddig måte å gi Wold Fjelle permisjon fra komitéledervervet og fast opprykk til formannskapet, sa Gråbak.

Kommunestyret ga permisjon til Guro Angell Gimse og permisjon til Berit Wold Fjelle i komiteen. Wold Fjelle blir fast medlem av formannskapet inntil videre, mens Einar Gimse-Syrstad blir leder for komiteen. Blant de store sakene som komiteen jobber med, er bygging av nye Gimse skole og ny idrettshall.