– Det er bra interesse for eiendommen, og mange har bedt om prospekt, sier eiendomsmegler Vidar Stene i Meglerhuset Nylander.

Prisøkning

Eiendommen er et småbruk som ble lagt ut for salg fredag før påske. Prisantydninga er 9,7 millioner kroner. Samme eiendom ble for øvrig solgt for 6,5 millioner kroner i 2013.

– Eierne selger med tungt hjerte, men gjør det fordi de har funnet en annen drømmeeiendom. En høy prisklasse er valgt ut fra hva eierne kjøpte eiendommen for, ut fra signaler fra potensielle kjøpere og fordi dette er et flott område. Eiendommen er ikke priset ut fra at en ser for seg et visst antall tomter, sier Stene.

Avstanden til skole og barnehage er overkommelig, og det er ikke langt til verken Melhus sentrum eller Trondheim.

Småbruket har seks mål tomt, og det er verken bo- eller driveplikt ifølge megleren. Hovedhuset er en tomannsbolig der den ene delen er utleid. Dessuten er det stor låve, og eiendomsmegleren forklarer at den muliggjør hestehold om en vil det.

Utvikling

– Interessenter meldte seg fort, og det er en blanding av folk som ønsker seg denne type eiendom og dem som tenker på utvikling. Naboeiendommene er kjøpt av folk som tenker boligutvikling, men jeg har sagt fra til interessenter at denne eiendommen er i LNF-område, sier Stene.

Stene er godt fornøyd med responsen, og forteller at det blir fellesvisning torsdag etter påske.

– Det er ingen tvil om at Løvset de senere år har hatt en voldsom prisvekst, sier Stene.

Ifølge fylkesrådmannen vil melhusbygger helst kjøpe leiligheter, og at det forventes trafikkøkning inn til Trondheim fordi trondheimsfolk vil ha enebolig i Melhus. To av tre yrkesaktive i Melhus jobbpendler til Trondheim.

– Det er blitt bygd veldig mange leiligheter i Melhus, og noen trenger dem fordi de for eksempel vil slippe snømåking. Andre ønsker småbruk, enebolig eller rekkehus. Det er kjøpere til alle typer boliger, og interessen svinger ut fra andelen småbarnsfamilier og eldre, opplyser Stene.

Høye tomtepriser

Tomteprisene i nedre Melhus er høye, og det koster gjerne 1,5-2 millioner kroner for ei eneboligtomt på Løvset.

– Når tomteprisene stiger, er ingen utbyggere tjent med å bygge eneboliger. Utbyggeren ønsker å få inn flere boenheter på tomta, sier Stene.

Nye boligfelt

Et steinkast unna ligger det planlagte boligfeltet Haugen som fylkesutvalget nettopp sa nei til med begrunnelsen at boligfeltet med 42 boenheter ikke er i tråd med nullvekstmålet i biltrafikken og kommunedelplanen. I samme område ligger godkjente Løvsettoppen der det er lagt ut 29 eneboligtomter og tre rekkehustomter, og det er byggevirksomhet i feltet Rønningstrøa.

– Salget har gått veldig bra, og vi har solgt 26 av 29 tomter. Nå holder vi på med infrastrukturen, sier administrerende direktør Martin Sellgren i Aktiv.

Aktiv venter på dom fra jordskifteretten om betingelsene for bruken av veien inn i området.