– Jeg må lære meg swing til jeg skal på plattfest, sier Arne Wagnild (13) mens han øver inn trinn sammen med Noor Elise Elsouri (13).

Noor forteller at hun ble med dansekurset fordi det kunne være greit å slenge seg med da venninna sa at hun ikke ville gå alene til kurset.

Mange ville bli med

Frivilligsentralen i Midtre Gauldal satte for første gang opp swingkurs, og det skjedde etter oppfordring fra ei mor som var vakt under nyttårsballet på ungdomsskolen, forteller leder Trude Heggdal. I tillegg har ungdom ymtet frampå at de gjerne ville lære seg å danse. 40 meldte seg på, og så mange ville være med at kurset ble fulltegnet og vel så det.

– Det er mye forebygging i å lære ungdom å danse. Niende trinn vil også få et swingkurs 13. april, og på tirsdager mellom klokka 11-12.30 vil det være mulig å danse på musikkrommet på Gauldal videregående skole, sier Heggdal som er svært fornøyd med den formidable responsen på kurset.

Hallvard Hansen fra Go'foten danseklubb, Gaulosen danseklubb og Trondheim swingklubb var lærer under todagerskurset som pågikk fredag og lørdag i Støren kulturhus. Mens det ble for få påmeldte til kurset han skulle holde på Kvål, hadde han en stor skare rundt seg da kurset på Støren startet.

– Kursdeltakerne vil få et helt annet utgangspunkt på fest når de har lært seg swing, sier Hansen.

Bød opp til dans

Hansen startet kurset ved å be guttene be opp jentene til dans, og så ble det innøving av dansetrinn. I starten var det ikke lett både å skulle følge med på kurslederens tips og at føttene tok de rette trinnene, men etter hvert ble det mer sving over dansen.