Har hatt samtaler

De har ikke vært i direkte forhandlinger med Coop Røros, men hatt samtaler, forteller han. 8. februar vedtok styret i Coop Røros sin innstilling, om at de ønsker å gå i fusjonsforhandlinger med Coop Midt-Norge. De fremholder ifølge avisa Fjell-Ljom bedre innkjøpsbetingelser og fordoblet kjøpeutbytte for kundene som grunner til å gå for Coop Midt-Norge. I tillegg mener de at lokalmaten på Røros vil få styrket posisjonen med en slik fusjon.

Holden mener at en av deres sterkeste suksessfaktorer er lokal styring, med kort vei til beslutningstakere.

Har ikke gitt opp

Han understreker at også Coop Oppdal har solid økonomi, og at de vil ha muskler til å gjøre nødvendige utbygginger på Røros. Han sier også at Røros ville blitt tiltenkt plass i styret og årsmøtet, og regionen ville ha blitt representert i ledergruppa.

– Det synes vi absolutt burde veie tungt, sier han.

De har ikke gitt opp å få med Coop Røros, det er nemlig årsmøtet i samvirket som bestemmer. Foreslått dato for årsmøtet er 1. mars.

Vil fortsette lokalt

– Hva med fremtiden for Coop Oppdal, når andre ønsker å gå til Coop Midt-Norge?

– Årsmøtet vedtok strategiplan i desember. Vi skal fortsette å være eget regionlag, det er det vi satser på. Hvis vi går sammen med Røros, vil vi få én milliard kroner i omsetning. Det er ikke mange i vår region som er større enn det. Vi er en stor og solid bedrift med lokal styring og lokal kompetanse, sier Holden.