Vinterferien er gjerne forbundet med skiturer og bålkos, og både Melhus og Midtre Gauldal kan by på en rekke muligheter for dem som vil være ute i vinterferien.

Melhus

Her er noen tips for Melhus: Skjetnemyra er mye brukt av barnefamilier, og dit kommer en ved å ta av fra E6 i Melhus sentrum og følge fylkesveien via Gimsan, Brekkåsen og så retning sørover.

Et annet område som er aktuelt for barnefamilier, er Trønder-Lyns område i Råbygda på Kvål. Ta av på E6 rett sør for Kvål sentrum og følg fylkesveien over Kvålsbrua og oppover bakkene til parkeringsplassen i Råbygda. Langmyra er også ettertraktet utfartsområde, og da tar en av E6 på Ler og følger fylkesveien retning Fremo og mot fylkesgrensa til Klæbu.

På Hovin finner en Kvennabakken skianlegg, og veien dit går langs fylkesvegen innover Tømmesdalen. Jårakjølen er også et aktuelt skiområde, og dit kommer en ved å ta av fra E6, følge Hølondvegen til Korsvegen sentrum og så kjøre langs Jåravegen. Det er skiltet avkjøring fra Jåravegen. Langs løypa er det to gapahuker som er egnet for familier, og søndager er Bråhytta åpen der en kan få kjøpt kaffe og vafler.

Flere steder kan en finne skileikområder, og eksempler er Kvål og Gåsbakken. Om en heller vil stå på slalom, kan det være verdt å legge turen til Vassfjellet skisenter.

Midtre Gauldal

Med sterke skinavn som Marit Bjørgen, skulle alt ligge til rette for ypperlige skiforhold. Tar en en kikk på skisporet.no, ser en at det finnes oppkjørte løyper flere steder i kommunen. Hva med å legge turen til Frøsetmarka på Støren der en både kan ta korte og lange turer? Dette skiområdet er nærmest et steinkast fra boligfeltet Frøset på Støren, og en kommer fort ut i marka.

I Soknedal er det også fint å være skiløper, og Soknahytta kan være et fristende turmål. Også i Budal og i Singsås er det oppkjørte spor.

Løypedebatt

I høyereliggende områder er det fortsatt bra med snø, og mange steder kjøres det opp løyper. Med oppkjørte løyper kommer også debatten om hvem som skal få gå i løypene, og om løypene skal forbeholdes dem med ski på beina eller om de også skal være åpne for hundespann og dem som vil gå til fots.

Melhus har for øvrig nettopp innført båndtvang for hunder i preparerte løyper bortsett fra på Jårakjølen.