Tannklinikk et fyrtårn for miljøet

Skaun tannklinikk er sertifisert som miljøfyrtårn

MOTTOK BEVIS: Tannhelsesekretær og tillitsvalgt Wenche Husby fra Skaun Tannklinikk og ordfører Jon P. Husby som overrakte beviset på at Skaun Tannklinikk er blitt Miljøfyrtårn.  Foto: Eivind Stende

Nyheter

- Vi har jobbet en del for å på plass alt som skulle til for å bli miljøfyrtårnsertifisert, sier Wenche Husby, tannhelsesekretær og tillitsvalgt hos Skaun Tannklinikk.

- Tannklinikkene i hele Trøndelag fylke har jobbet sammen mot dette målet, en lærerik og interessant prosess og vi har helt klart blitt mer bevisst på f. eks. avfallssortering og energibruk, sier Wenche Husby.

Norsk Kylling får miljøhonnør

Fabrikken får prisen for Årets snoperasjon, etter å ha snudd opp ned på sitt dårlige klimarykte.


- Tannklinikken har jo begrensede muligheter til å redusere bruk av engangsutstyr ettersom det går mye av dette til pasientene, men vi er blitt flinkere til å sortere emballasje, forklarer Husby:

- Det er ikke bare avfall og energi som skal være på topp. Tannklinikken har også måttet dokumentere at den har gode rutiner på arbeidsmiljø og HMS. Det er viktig at alle som jobber her har det bra og at vi kan snakke sammen. Det er slik vi gjør hverandre gode og finner på nye ide r så vi kan bli enda bedre, avslutter Wenche Husby.


- Miljøsertifikatet er et klapp på skuldra videre

Slakteavfall i elver og utslipp i lufta skal være en saga blott hos Norsk Kylling som nå er blitt miljøsertifisert.Sparebank1 blir miljøsertifisert

Miljøavtrykket etter Sparebank1 SMN Melhus og Midtre Gauldal skal bli mindre, og det innebærer blant annet flere møter på Skype.