Vil jojo-temperaturene fortsette?

Temperaturene vil fortsatt variere, men ikke så mye som den siste uka.

Rundt nyttår var skogen dekt av snø. Så kom mildvær og vind tok fra oss den vinterstemninga. Men klarvær gir oss vakre solnedganger, som her på Gåsbakken fredag ettermiddag. 

Nyheter

Sprang i temperatur på 10-15 grader har forekommet i løpet av et døgn den siste uka. Og en kjøretur fra Hølonda til Melhus kunne gi en variasjon på ti grader. Tempratursvingningene har vært store i Gauldalen den siste uka, både i tid og sted.

På Yr.no står det at temperaturene i Sør-Norge har variert med 40 grader den siste uka.

I helga vil det svinge rundt null grader i nedre deler av Gauldalen. Fra Ler og sørover vil det holde seg på minussida. Men ingen bebodde steder vil få mer enn åtte-ni minusgrader, verken i Melhus eller Midtre Gauldal kommuner.

Når det gjelder vind vil det bli forholdsvis stille, men økende fram til søndag kveld, da vinden kan komme opp i ti meter i sekundet. Vindretningen vil være sørlig. Det meldes klarvær og lettskyet, med økende skydekke utover dagen, både lørdag og søndag. Det er ikke ventet nedbør i vårt distrikt.

Neste uke vil få stabilt vær med skyer, oppholds og rundt fem minusgrader.

Forrige helg gikk vi ekstremværet Cora i møte. Det ble ikke meldt om skader etter stormen. Værmeldingene førte til at den planlagte sesongåpninga av Soknahytta ble utsatt. Den er nå lagt til kommende søndag, 14. januar.


Slik var desemberværet

Det var nyttårsaften som var årets kaldeste dag.