Rett før klokka 10 i dag torsdag kunne politiet pågripe to menn som er mistenkt for å stå bak åtte innbrudd i Trøndelag. Pågripelsen skjedde takket være tips fra publikum.

I går gikk politiet ut med etterlysning av en svenskregistrert personbil.

- Vi fikk inn flere tips om at bilen var blitt sett i Midtre Gauldal, og patrulje dro ut for å finne bilen. To menn ble pågrepet etter at bilen ble stanset på E6 like nord for Støren, forteller etterforsker Øyvind Jørgensen i Felles enhet for etterretning og etterforskning i Trøndelag politidistrikt til Trønderbladet.

Pågrepet

Etterforskeren sier at mennene er blitt pågrepet og fraktet til politihuset i Trondheim, og at de vil bli avhørt. Bilen skal også undersøkes. Ettersom pågripelsen nettopp har skjedd, kan Jørgensen ikke si noe om politiet har funnet tyvegods i bilen.

Tipsene politiet fikk inn, gikk ut på at den etterlyste bilen av merket Hundai, var blitt sett på E6 og på Rognes.

- Vi ønsket ikke at mennene skulle være på frifot nå som vi går inn i julehøytiden. Jula er høytid for vinningskriminelle, og vi tror at de to mennene er utenlandske vinningskriminelle, sier Jørgensen.

Jørgensen opplyser at politiet foreløpig ikke vet om de pågrepne kan settes i sammenheng med alle de åtte boliginnbruddene i det siste.

Takker for tips

- Politiet er svært takknemlig for alle tipsene som er kommet inn, sier Jørgensen.

Jula og tida rett før jul er tradisjonelt en periode der en del reiser bort, og Jørgensen anbefaler folk å ta forholdsregler om de forlater huset for å unngå innbrudd.

- Det er typisk at det skjer innbrudd i førjulstida, forteller Jørgensen.

Trønderbladet skrev tidligere i uka om at en mann er blitt dømt til fengsel etter at han og en annen ble pågrepet på Hovin etter at de hadde brutt seg inn hos to bedrifter på Hovin. Tingretten mener at verdier for en million kroner var blitt stjålet under tyveriraidet rundt om i Norge. Den dømte mannen ble av retten omtalt som mobil vinningskriminell, og Jørgensen forteller at enheten for etterretning og etterforskning har jobbet også med denne saken.

Les mer om dømt etter tyveriraid i Norge