Trått boligmarked i Trondheim

Prisnedgang og lang salgstid i Trondheim.

TREGERE MARKED: Det tok i snitt 42 dager å selge en bolig i Trondheim i november, og prisene sank 1,3 prosent i november.  Foto: Faksimile fra Finn

Nyheter

Boligprisene i Trondheim sank med 1,3 prosent i november. Boligprisene i Trondheim har i november utviklet seg svakere enn i Stavanger og Oslo hvor prisene sank med 0,5 prosent. Trondheim har lik utvikling som Bergen i november, skriver Eiendom Norge i en pressemelding.


Høye priser for gårdsbruk i Melhus

Mange er på jakt etter gårdsbruk for å leve ut drømmen om hest og frittgående høner, og nylig gikk et gårdsbruk på Hovin langt over prisantydning.

 

Bedre i Trondheim enn i Oslo

De siste 12 månedene har boligprisene sunket med 1,3 prosent prosent i Trondheim. Byen har en sterkere 12 måneders vekst enn i Oslo (-4,4 prosent) og Bergen (-3,7 prosent), og en svakere 12 måneders vekst enn Stavanger (+0,5 prosent). For landet som helhet var prisfallet i november på 0,4 prosent, justert for sesongvariasjoner. Eiendom Norge peker på at november historisk sett er blant de svakeste boligmånedene, men fallet er likevel sterkere enn normalt denne måneden.

– Selv om boligprisene normalt faller i november, så var det et større fall enn normalt i år. Alle fylkene hadde nedgang i prisene sist måned, men det er i flere av de største byene vi ser den svakeste utviklingen. Det er nå negativ tolvmånedersvekst i stadig flere byer, og det er en trend vi regner med vil vedvare og sannsynligvis forsterke seg i månedene fremover, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge til NTB.

Færre boliger ble solgt

Det har i november blitt solgt 325 boliger i Trondheim. Det er 6,3 prosent færre enn samme måned i 2016. Hittil i år er det solgt 0,5 prosent flere boliger enn i 2016. Det har i november blitt lagt ut 319 boliger til salg, noe som er 16,0 prosent flere enn i samme måned i 2016. Hittil i år er det lagt ut 11,7 prosent flere boliger enn samme på samme tid i fjor.


Tror på enda en prisrekord i Melhus

Glem den forrige rekorden på 8,8 millioner kroner.

 

Tar lenger tid å selge

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 42 dager. Det er mye lengre salgstid enn i samme måned i fjor, i november 2016 tok det 24 dager å selge en bolig i Trondheim. Det er likevel raskere å selge en bolig i Trondheim enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 46 dager.

Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå kroner 3.104.951 kroner.