Julegrana ble tent på Støren

Regnvær og blankis stoppet ikke 200 fra å feire at julegrana i Støren sentrum skulle tennes.
Nyheter

Været var ikke det beste med regn det meste av tida, men det var ingen klagesang å høre på Støren søndag ettermiddag da julegrana utenfor Midtre Gauldal helsesenter skulle tennes.

Derimot var det sang ved kulturskolens barnekor og Rognes songlag, og korpsmusikk ved Singsås, Soknedal og Støren skolekorps. Før de ulike kulturelle innslagene, var det fakkeltog fra Støren sentrum, og litt færre enn i tidligere år, deltok. Utenfor Midtre Gauldal helsesenter var det rundt 200 frammøtte, forteller Trude Solem Heggdal fra Midtre Gauldal Frivilligsentral som var arrangør.

Banksjef Karl Reinert Halsen holdt talen, og han fortalte blant annet om barneår på øya i Nord-Norge der han vokste opp. I barndommen var det ikke innlagt strøm i hjemmet. Strøm var det derimot koblet til juletreet, og Halsen holdt nedtelling fram til lysene var tent. Så kom høydepunktet for barna, og det var nissen som ankom i slede. Ungene sto i kø for å få gaver, og hesten som dro sleden, var også en attraksjon.


Julenissen besøkte julegrantenning på Støren

155 barnehageunger i Midtre Gauldal spiste grøt og gikk rundt juletre på Moøya. Høydepunktet var nok likevel da selveste julenissen kom luskende med en sekk full av gaver.

 

Flere bilder kommer senere!