Ønskelista til Melhuslista når det gjelder budsjettet for Melhus kommune, er lang. Budsjettet skal behandles av Melhus kommunestyre 12. desember, og de ulike partigruppene forbereder nå innspill til budsjettdebatten.

Melhuslista er en del av opposisjonsgruppa i Melhus kommunestyre, og ønskelista er svært lik den opposisjonsleder Jorid Jagtøyen (Sp) la fram i siste formannskapsmøte.

Lista

Fire av Melhuslistas medlemmer sier i et intervju i Trønderbladet at følgende momenter burde komme inn i melhusbudsjettet.

- Mer til fritidsklubbene

- Fordoblet tilskudd til Sagauka

- Ny Gimse skole så raskt som mulig

- Minibuss til Horg helse- og omsorgssenter

- Konsulentbistand til områdeplan for Brekkåsen

- Styrking av budsjettet til Kirkelig fellesråd utover det flertallsgruppa vil sette av

- få regulert snøscootertraseer

Fritid og kultur

Tore Johansen forteller at han og resten av komité for oppvekst og kultur var på besøk i fritidsklubben på Lundamo.

- Klubben er nede i et bomberom, og det har ikke skjedd noe med fasilitetene på mange år. Vi mener at tilbudet burde styrkes, og det vil virke preventivt. Det sammen gjelder fritidstilbud for unge i Melhus sentrum. Fritidsklubbene burde få mer tidsriktige lokaler. Den utgifta vi bruker på fritidsklubbene, sparer vi fort inn igjen, sier Johansen.

Johansen ivrer også for å få økt tilskuddet til Sagauka.

Kare Qvenild mener at det burde brukes penger på reguleringsplaner for snøscootertraseer, og han viser til at nabokommuner har løyper slik at snøscooterfolket i Melhus kan kjøre inn på disse. Komite for teknikk og miljø vedtok nylig å innskjerpe vedtektene for snøscooterkjøring i Melhus, og antall turer er begrenset til 10 i året.

Minibuss og kirka

- Minibuss på Horg helse- og omsorgssenter burde komme nå. Dette sykehjemmet er det eneste som ikke har minibuss, og for beboerne der er det uvesentlig at noen har gitt penger til buss for andre sykehjem, sier Granmo.

Områdeplan for å få i gang boligbygging på Brekkåsen, er vedtatt av kommunestyret, og Sigmund Gråbak mener at det må settes av penger slik at det kan leies inn konsulentbistand for å få laget områdeplanen så fort som mulig.

At Kirkelig fellesråd ønsker en styrking av budsjettet, mener Melhuslista er et innspill som burde følges opp.

- Ramma er ikke økt siden 2012. Jeg forventer at i alle fall Kristelig Folkeparti står på barrikadene for en økning, sier Gråbak.