- Jeg synes ikke noe særlig om å bli kalt bulldoser, sier prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan i Nye Veier.

Avviser fryktmomentet

Vatnan mener at flertallet i Melhus formannskap i dag tirsdag har gjort et dårlig vedtak sett fra nasjonalt, regionalt og lokalt hold. Flertallet har vedtatt at de vil beholde Lerkrysset som Statens vegvesen tegnet inn i reguleringsplanen som ble vedtatt av kommunestyret.

Under formannskapsmøtet kalte Jan Arne Bremnes (KrF) Nye Veier for bulldoser, og at selskapet bruker frykten som våpen.

- Jeg vet ikke hvilken frykt de mener på. Det er viktig for oss at politikerne tar en beslutning og ser konsekvensen av den. Vi prøver å legge fram fakta, og fakta kan ofte være alvorlig. Vi driver ikke med skremselspropaganda, sier Vatnan.

Om krysset

Vatnan har gått hardt ut og sagt at dersom Lerkrysset ikke spares inn, blir E6 sør utsatt til 2035. Ifølge Vatnan er samfunnsnytten ved dette prosjektet så lavt at det blir liggende på bunn på prioriteringslista.

- Lerkrysset har veldig begrenset nytte. Det tar mye dyrkamark, og om vi tar bort det, vil vi spare 90 dekar. Innsparingsmåten er å legge om traseen og gjøre andre endringer. I Rennebu har vi oppnådd store besparelser, og vi har innsparinger i Midtre Gauldal. I Melhus har vi oppnådd lite, sier Vatnan.

Vatnan vil ikke stille garanti om at det blir byggestart i 2019.

- Men jeg vil at de skal tro på oss at vi jobber hardt, sier Vatnan.

At E6 sør vil bli tatt ut av porteføljen til Nye Veier slik Høyre mener, blir avvist av Vatnan.

Fortsette med reguleringsplanen

Mandag opplyste Vatnan at Nye Veier vil fortsette med reguleringsplanen der det ikke er tegnet inn et Lerkryss, selv om det er flertall i Melhus formannskap for at krysset fortsatt skal være med. Vatnan bekrefter at Nye veier vil fortsette arbeidet med reguleringsplanen. Men han frykter at styret i Nye Veier vil være skeptisk til å sette av penger til dette når E6 sør ligger så langt ned på prioriteringslista. Nye Veier skal to ganger i året ha prioriteringsmøte, og det neste er ventet i forkant av jula.

- Vi må fortsette arbeidet med optimalisering, forklarer Vatnan.

Nye Veier skal ifølge Vatnan, få utført en godsanalyse for E6 sør. Godsanalysen tror Vatnan ikke vil bety så mye for veiens samfunnsnytte.

Stemmer Ap, KrF og Melhuslista det samme under kommunestyremøtet tirsdag i neste uke, er det altså flertall for å beholde Lerkrysset. Vatnan forteller at Nye Veier har fått lov til å holde et halvt time langt foredrag for kommunestyret før spareplanen skal behandles.

- Helst burde vi hatt Melhus med oss, sier Vatnan.