Vannbrudd i Melhus

Beboere I Melhus har lørdag ettermiddag fått vann i springen igjen etter å ha vært uten siden fredag formiddag.
Nyheter

Trønderbladet får lørdag ettermiddag opplyst fra et par beboere på Brekktrøa om at vannet er tilbake i kranene. Da hadde innbyggerne vært uten vann siden fredag formiddag, noen også lenger enn det. Årsaken til vannbruddet var lekkasje på et rør, som først ble lokalisert lørdag formiddag.

Ligger djupt

Driftsoperatør Trygve Bakk fortalte Trønderbladet, før årsaken til vannlekkasjen ble oppdaget, at det var krevende forhold å jobbe under. Siden fredag hadde mannskaper jobbet kontinuerlig med gjennopprette vannforsyningen.

- Det er mye kabler her og de ligger enormt djupt, sa han.

Han fortalte at de var tre personer som jobbet på stedet lørdag formiddag. Flere var det ikke plass til og de kunne heller ikke være flere av hensyn til sikkerheten.

Pumpet ut vannet

Nina Gjesdahl Bache, fagleder for vann og avløp i Melhus kommune, forteller at lekkasjen har vist seg mer omfattende enn det som er normalt i slike tilfeller. Hun håpet at beboerne i området rundt Tambartun skulle få vannet tilbake i løpet av lørdagen, men kunne ikke garantere det. I 12.30-tida lørdag ble det jobbet intensivt med å pumpe ut vann og stabilisere massene slik at mannskapene kunne bytte ut røret som var defekt.

- Vi må passe på at vi opprettholder sikkerheten for de som jobber der. Problemet er mye mer omfattende enn det vi hadde sett for oss, men jeg håper at folk kan få vannet tilbake i dag. Men det trodde jeg i går også, sa hun Trønderbladet lørdag formiddag.

Kommunen satte ut to vannvogner i området som var vannkilden til innbyggerne mens det arbeidene pågikk med å reparere vannledningen. Lørdag ettermiddag var altså vannet kommet tilbake, til stor lettelse for mange.

Gjesdahl Bache informerer om at hullet etter gravearbeidene er såpass stort at det fylles igjen først på mandag. Det er satt opp sperringer slik at ikke folk uforvarende faller oppi.