First Lego League

Elever fra Gimse og Hovin i vannfinale

Gimse med prosjektet «Water voice», mens Hovin skole stiller med «Rett i dass».

FLEST MULIG OPPGAVER PÅ KORTEST MULIG TID: Alle skolene i First Lego League har fått et bord med landskap der roboten skal kjøre. Den har sensor, og kan utføre mange arbeidsoppgaver. Fra venstre: Jonas Hovin Samdal, Peder Myrvold, Peder Skåle Andreassen, Arnstein Esphaug Moen og Jakob Rosenlund fra Hovin skole.  Foto: John Lerli

Nyheter

Både Gimse skole og Hovin skole er med lørdag når barn og unge fra Trøndelag samles for å konkurrere om en plass i den skandinaviske finalen i First Lego League – verdens største kunnskapskonkurranse.

Under Trøndelags-finalen vil blant annet regionens beste forskere, markedsførere og robotbyggere kåres.

Vil spare på det rene vatnet

Forskningsprosjekt på Hovin skole


First Lego League er en kunnskapsturnering for barn og unge mellom 10 og 16 år.

Årets oppdrag heter Hydro Dynamics og handler om å forbedre måter mennesker finner, transporterer, bruker eller kvitter seg med vann på.

 Løsningen demonstreres blant annet med selvbygde legoroboter. Gimse skole har kalt sitt prosjekt «Water voice», mens Hovin skole stiller med «Rett i dass».

Løper for barn på flukt

Skolejoggen på Hovin


Ellers er det Gaularock og datatreff i Støren kulturhus denne helga, og Støren sportsklubb arrangerer byttehelg med brukt sportsutstyr i Støren idrettspark søndag fra klokka 12 til 16.

Kan få kortere åpningstid

Politikerne vurderer å korte ned åpningstida for skolefritidsordninga i Melhus for å spare penger, og det reagerer foreldre sterkt på.