- Jeg er frustrert og jeg forstår ikke hvorfor enkelte har behov for å gjøre hærverk. Dette er så unødvendig, forteller Mia Røste som i dag lørdag oppdaget at busskuret ved E6 i Ler sentrum er blitt knust.

Lå glass overalt

Røste tror hærverket har skjedd i løpet av natt til lørdag.

- Det lå glass overalt også i veibanen. Dette ødelegger for mange og jeg håper vedkommende får hjelp, uttaler Røste som er bussbruker.

Uten glass i busskuret kan det bli temmelig bistert å vente på bussen om det regner og blåser.

I det siste er mange busskur rundt om i Melhus blitt knus. Hærverk har blant annet rammet busskur ved Horg kirke og i Melhus sentrum. Tidligere i år er andre busskur blitt ødelagt. Byggeleder Per Olav Krogstad i Statens vegvesen har tidligere sagt til Trønderbladet at vegvesenet har mistanke om at noen tar en nødhammer fra bussen og bruker den til å knuse glasset i busskur. Krogstad fortalte at fire busskur ble ødelagt på ei uke.

- Vi anmelder alle sakene, slo Krogstad fast.

Glasset i busskurene er dyre å skifte ut og det er ventetid, har Krogstad opplyst om. Statens vegvesen vurderer nå å bruke et annet materiale i busskur for å få bukt med hærverket.

Statistikken til melhuspolitiet viser økning i anmeldt skadeverk, og antall skadeverkssaker har økt fra 13 i fjor til 28 i år.

Foto: Mia Røste