Røde Kors-pris til lundamobygg

Ole Gladsø fra Lundamo har fått Norges Røde Kors Hederstegn.

Ole Gladsø fra Lundamo fikk Norges Røde Kors Hederstegn.  Foto: Røde Kors

I 2012 var Ole Gladsø som er leder for Røde Kors Hjelpekorps, på plass for å observere gjennomføring av skredkurs på Finse.  Foto: Røde Kors

Nyheter

Under Røde Kors-landsmøtet i Haugesund i helga, fikk Ole Gladsø fra Lundamo Norges Røde Kors Hederstegn. Det var president Sven Mollekleiv som delte ut prisen.

Hjelpekorpsene

Ole Gladsø har siden 1976 vært engasjert for Røde Kors - i Melhus, i Sør-Trøndelag og på nasjonalt plan. Det er særlig hjelpekorpset som han har vært engasjert for, men også blant annet flyktningearbeid er noe Gladsø har brukt mye innsats på.

I ei pressemelding fra Røde Kors fortelles det om begrunnelsen for den gjeve utmerkelsen.

- Han har gjennom sitt lange liv som medlem og tillitsvalgt i Røde Kors hjelpekorps lokalt og nasjonalt vært en sentral bidragsyter og premissgiver for hjelpekorpsene i Norge. Han har hatt stor fokus på opplæring og fagkompetanse i hjelpekorpsene, og beredksap både i hjelpekorpset og organisasjonen for øvrig, heter det i begrunnelsen.

Andre momenter i begrunnelsen er Gladsøs lune personlighet, omgjengelighet, nøyaktighet, etterrettlighet og kvalitet, grunnsolide kunnskaper om beredskap og hjelpekorpsarbeid, hans evne til samarbeid og hans evne til å få resultater.Røde Kors ga samtalebenk

Benken skal bli en arena for den gode samtalen.

 

Egenskapene har ført til at Gladsø er høyt ansett og respektert både internt i Røde Kors og blant eksterne etater.

Hjelpekorpsene spiller en stor rolle ved redningsaksjoner, og Røde Kors yter bistand ved beredskapsarbeid.


Bli-kjent-tur langs Gaula

Melhus Røde Kors har startet vandreturer for flyktninger og nyinnflyttede til Melhus.


Ekteparet Gladsø

Familien Gladsø har lagt ned en betydelig innsats for Røde Kors, og Ole Gladsøs kone Marit har tidligere fått Norges Røde Kors Hederstegn for sin innsats.  Etter det daglig leder i Sør-Trøndelag Røde Kors, Marita Hoel Fossen, kjenner til, er ekteparet Gladsø det eneste tilfellet der begge har fått dette hederstegnet.


Melhus Røde Kors møtte Røde Kors-presidenten

Det ble et hjertelig møte mellom lederen i Melhus Røde Kors og Røde Kors-presidenten.

 

Marit Gladsø er nå leder for Melhus Røde Kors, og sitter som medlem av den nasjonale valgkomiteen. Røde Kors har fått ny leder, og tidligere i år ble det klart at Robert Mood hadde takket ja til å bli leder.


Melhus til topps på Galdhøpiggen

37 fra Melhus deltok på det nasjonale Til topps-arrangementet.


I juli sto de sentralt da Røde Kors, Melhus voksenopplæring og Trondhjems turistforening arrangerte tur for flyktninger til Galdhøpiggen. De entret lett Norges høyeste topp!


Røde Kors i beredskap i påska

Gjør påskeutfarten tryggere