– Vi ønsket å ta miljøet på alvor, sier HMS-leder Marit Heggelund Jensen ved Norsk Kylling. Mandag overrakte ordfører Sivert Moen beviset på at Norsk Kylling er blitt et miljøfyrtårn.

– Lang vei fram

– Noen vil kanskje si at det har vært en lang vei fram til det å bli miljøsertifisert. Det er en bekk som har tatt imot mer enn nødvendig. Kanskje har det med at Norsk Kylling var i en gründerfase der det gikk litt fort i svingene, sa Moen.

Under Norsk Kylling renner Enganbekken i en kulvert, og tidligere har laksefiskere klaget på blodsøl og slakteavfall i Gaula. Negative medieoppslag om Norsk Kylling er borte, konstaterte Moen.

– Jeg får tilbakemelding fra ansatte om at arbeidsmiljøet ivaretas. De sier at Kjell Stokbakken har gjort en kjempestor jobb, sa Moen.

Etablerte rutiner

HMS-ansvarlig Heggelund Jensen forteller at Norsk Kylling har jobbet med miljøsertifiseringa siden i januar, og at fokuset har vært på å se på energiforbruk, antall reiser, utslipp til luft og vann, sortering av avfall, innkjøp, transport og papirforbruk.

– Vi har etablert rutiner for hvordan vi skal ta valgene våre. Gaula overvåkes av NINA, og de melder at tilstanden for Gaula er bedre for hvert år. Når det gjelder lukt, er det ingen klager lenger, sier Heggelund Jensen.

Administrerende direktør Kjell Stokbakken takket for gode ord fra ordføreren, og han sa at de betyr mer enn en skulle tro.

– Vi har så vidt begynt, og det var mye å ta tak i. Jeg er veldig stolt over de ansatte, og jeg tror miljøsertifikatet er et klapp på skuldra videre. Bekken er ren, og det er jeg veldig glad for, sier Stokbakken.