Folk kom langveisfra for å delta på geocache-samlinga Team Sloggi hadde ved Svorksjøen sist helg. Mona Sørensen som bor på Ler, forteller at 50 kom fredag kveld, mens 67 deltok på lørdag.

– Vi har hatt konkurranser og kurs i mysteriløsning. Deltakerne kom helt fra Fredrikstad, Tønsberg og Ålesund, sier Sørensen.

Ligner orientering

Team Sloggi består av Mona Sørensen og Aina Sæther, og de er fascinert av geocaching. Geocaching kan sammenlignes med orientering, men i stedet for å bruke kart og kompass, bruker utøverne GPS. Oppgaven er å finne poster (cacher) som ligger spredt ute i terrenget.

Noen av postene er i nærområdet til stranda ved Svorksjøen der samlinga var, og en av postene var ute på Svorksjøen. For å nå den, var det nødvendig å bruke båt.

Oppgaveløsning

Ulike metoder kan benyttes for å finne postene, og for å gjøre dem ekstra vanskelig å finne. Sørensen forteller at under kurset fikk deltakerne tips om hvordan de kunne finne koordinatorene til posten ved å løse en oppgave først.

Deltakerne gikk rundt i terrenget for å finne postene, og innimellom var det tid til å samles ved benkene for å slå av en prat eller grille pølser på bålpannen. Geocaching passer for folk uansett alder, og aldersvariasjonen blant deltakerne på arrangementet var stor.

Sørensen og Sæther ivrer for at flere skal bli kjent med hobbyen, og de er opptatt av at utfordringene for å finne postene, er på ulike nivåer slik at det vil være noe for alle og enhver. Letingen etter poster gir også trim, og området ved Svorksjøen var godt egnet for turgåing.

SOSIALT: Innimellom ble det tid til pølsegrilling og sosialt samvær. Cato griller pølse, og bak ham sitter May-Brith Tangen og Reidun Holen. Foto: Gunn Heidi Nakrem
I DET FJERNE: En av postene er ute i Svorksjøen, forteller Aina Sæther og Mona Sørensen. Foto: Gunn Heidi Nakrem