– Vi har ikke veldig god tid på oss, sier avdelingsdirektør Kjetil Vikane i AF Gruppen.

Befaring

I midten av september går AF Gruppen i gang med å bygge E6 Soknedal, og første trinn er en befaring langs vassdrag for å kartlegge hvor mye skog som skal tas ut.

– Vi vil forsikre oss om at vi ikke tar for mye skog. I løpet av uka vil vi merke vegetasjon. Når skogen er borte, starter gravemaskinene sitt arbeid, forteller Vikane.

Tomteleting

I løpet av kort tid må boligriggen for rundt 100 personer være på plass. Vikane sier at ingenting er avklart når det gjelder tomt for boligriggen. Primært skulle AF Gruppen ha tenkt seg at boligriggen ble satt opp i Soknedal.

– Det hadde vært litt optimalt å være i Soknedal, men der er det begrenset mulighet på grunn av landbruksareal. Derfor er det enklere å sette opp boligriggen på Støren. Flere interessenter har meldt seg. Det viktigste er å få en god løsning, sier Vikane.

Vikane forteller at AF Gruppen har sendt inn en søknad om å få etablere boligriggen på et område på Støren. Hvor dette området er, vil han ikke gå i detaljer om bortsett fra at dette er et område som delvis er satt av til industri. AF Gruppen er opptatt av at boligriggen ikke skal hindre andre bedrifter i å utvide. Tidligere har Midtre Gauldal formannskap avslått en søknad fra Per Arvid Gildset om å få kjøpe Shelltomta på Liøya, og Gildset ønsket å tilby denne tomta som område for boligriggen.

– Jeg føler at vi er blitt godt mottatt lokalt, og vi håper å få til et godt samarbeid slik at det blir en spennende opplevelse for alle, sier Vikane.

Rådmann Knut Dukane opplyser at en tomtesøknad skal behandles av utvalg for næring, plan og miljø. Komitéleder Svein Fløttum hadde ikke sett sakspapirene da Trønderbladet snakket med ham på søndag, og han kjente derfor ikke til noen søknad fra AF Gruppen.

Blir kontaktet

–Jeg har hatt 8–10 henvendelser fra interessenter fra Soknedal til Håggåbrua. Det begynner å haste for AF Gruppen fordi de skal starte med tunnelen om en måned, sier Fløttum.