Under næringslivsfrokosten sist torsdag fikk Sparebank1 SMN Melhus og Midtre Gauldal tildelt beviset på at banken er blitt et miljøfyrtårn. Varaordfører Stine Estenstad overrakte plaketten til banksjef Karl Reinert Halsen.

Gjevt

– Det var gjevt å få beviset for at vi er blitt et Miljøfyrtårn, sier Halsen.

Banksjefen forteller at det har drøyd litt før de fikk overlevert beviset på at banken er blitt et miljøfyrtårn.

– For en bank som ønsker å være leverandør til det offentlige og til større bedrifter, er det et must å være miljøsertifisert. Når banken ber om varer, prøver vi å ta disse fra miljøsertifiserte bedrifter, sier banksjef Halsen.

Drivstoff og papir

Målet til banken er å sette så lite miljøfotavtrykk som mulig.

– Før vi ble sertifisert, måtte vi gå gjennom alle rutiner for lysslukking, sortering av avfall, vi måtte veie søppel, ha fokus på luftkvalitet, hvordan oppvarminga av lokalene skjer og hvor stort drivstofforbruket bilene har. Vi er blitt veldig opptatt av hva vi kaster og hvor, og har fokus på papirforbruket. Det er ikke nødvendig å skrive ut noe på papir, og så hive arket etterpå, forteller Halsen.

Når det gjelder drivstofforbruk på bilene, opplyser banksjefen at en del av de ansatte kjører elbil.

Møter

– Vi har i større grad gått over til Skype-møter, og vi har fysisk møte bare 1–2 ganger i uka. Ansatte på Melhus sykler eller tar buss. Vi må være oppmerksom på hvor mange kilometer det kjøres, forklarer Halsen.

Avdelingen på Melhus har 15 ansatte, mens avdelingen på Støren har sju ansatte. Hver enkelt avdeling må godkjennes av organisasjonen Miljøfyrtårn, og banken må ha resertifisering en gang i året.