Trønderbladet har i sommer skrevet om turgåere som reagerer på at turstier langs Gaula vokser igjen. Dette har ordfører Gunnar Krogstad merket seg, og han sier at han mener gjengroing av turstier er noe kommunen må ta tak i.

Penger

– Vi kan se på om vi greier å sette av et beløp til rydding og merking av stier, og det kan også være at det er mulig å få utløst spillemidler. Turstier og pilegrimsleia er også folkehelsetiltak, sier Krogstad.

Før rydding kan starte, må det innhentes tillatelser siden turstiene er på privat grunn. Ordføreren mener at kommunen kan være behjelpelig med å få avtale med grunneiere.

– Selvsagt skal vi ikke ha trafikk over kornåkre. Kommunen kan få til nødvendige avtaler, og rett og slett få til ei løsning, mener Krogstad.

Krogstad opplyser at turstier i hele kommunene skal ryddes, og han håper at det er dugnadsvilje slik det er kommet signaler om.

Sagastien

Merking av stier er også et moment ordføreren tar fram. I forrige uke gikk han på Sagastien sammen med Torgeir Gunleiksrud, og han konstaterer at det ikke er lett å finne fram til Jarlshola der Håkon jarl skal ha gjemt seg mens Olav Tryggvasons menn lette etter jarlen. Håkon jarl dro etterpå til Tora på Rimol, og ble som kjent drept i grisebingen av trellen Kark.

– For Sagastien har Melhus Rotary tegnet forslag til rundløype på 7–8 kilometer. Når vi først har stedene knyttet til Håkon jarl og trellen Kark, er det for galt at folk ikke finner dem. Det er ikke enkelt å finne fram til Jarlshola, forteller Krogstad.