- Jeg håper at det fortsatt blir mye synlig politi i Melhus, og ikke bare når det er akutte hendelser, sier lensmann Monica Brækken.

Samarbeidsavtalen

Tirsdag skrev lensmann Monica Brækken, ordfører Gunnar Krogstad og rådmann Katrine Lereggen under på samarbeidsavtalen mellom politiet og Melhus kommune.

- I alle kommuner skal det være samarbeidsavtaler mellom politi og den enkelte kommune. Melhus skal slås sammen med Heimdal og Klæbu, og blir til sammen politistasjon sør, forklarer Brækken.

Melhus lensmannskontor er blant de kontorene som legges ned som følge av politireformen, og Melhus blir en del av distriktet Gauldal der også Midtre Gauldal inngår. Brækken opplyser at det ikke er satt noen dato for når kontoret legges ned, og at datoen vil komme i løpet av høsten.

Politikontakter

Før underskrivingen av avtalen, var det forhandlinger mellom politiet og kommunen og så ble avtalen lagt fram for Melhus formannskap. Der foreslo Guro Angell Gimse (H) at Melhus burde få to politikontakter slik Malvik har. Det heter også i vedtaket at samarbeidsavtalen skal evalueres før året er omme.

- Det skal være en politikontakt i hver kommune. Politikontakten skal ikke være på alle arenaer. Selv om jeg formelt sett skal være politikontakt, betyr det ikke at jeg skal være overalt. Malvik har hatt et pilotprosjekt med to unge politibetjenter som politikontakter, og det formelle ansvaret har lensmannen, sier Brækken.

Brækken peker på at dette er nytt for politiet, og hun sier at hun er veldig glad for at samarbeidet skal evalueres.

Forebyggende arbeid

Både politiet og kommunen understreker at det har vært et godt samarbeid mellom politiet og kommunen, og at de håper at dette vil fortsette. Barne- og ungdomskonsulent Kristin Johnsen som spesielt har jobbet med forebyggende arbeid blant barn og unge, var også til stede under signeringa av samarbeidsavtalen og hun uttrykker håp om at politiposten på Melhus videregående skole blir opprettholdt.

- Politiet er godt fornøyd med samarbeidet og det forebyggende arbeid med barn, unge, om rus og helse samt trafikksikkerhet. Fra politiets side er vi veldig motivert for å ha trygghet i Melhus. Politikontakten skal drive etterretning for å finne ut hvor patruljene bør være og hvem vi bør oppsøke. Jeg er ikke redd for at folk ikke får hjelp, sier Brækken.

Melhus lensmannskontor ble stengt i vinter som følge av etterforskninga av drapet på Ler, og er ikke blitt gjenåpnet igjen selv om etterforskninga er ferdig. Brækken viser til at det er ferieavvikling. Lensmannskontoret har 15 ansatte, og skal fortsatt ta imot studenter. Den som tar kontakt med lensmannskontoret, vil som regel bli bedt om å bestille time og kan enten få komme til kontoret på Melhus eller skal komme til Heimdal politistasjon, opplyser Brækken.

Avtalen ble underskrevet på Melhus lensmannskontor.