Gudrunhuletrimmen med lavvo og ny vri

40 år siden taterjakta i 1907 ble markert for første gang. I år med lavvo og overnatting.
Nyheter

I helga var det igjen tid for den tradisjonelle Gudrunhuletrimmen i regi av Flå IL Trimavdeling. Det er i år 40 år siden den første Gudrunhuletrimmen ble arrangert, som ei markering av taterjakta i Flå som skjedde i 1907. Historien om Gudrun som forsvant fra Kristiania, og som den synske Johan Fløttum fra Singsås så var blitt tatt av tater og fraktet til Flå, er en kjent historie som er verdt å minnes.


Feiret ildsjel-pris med markatur

Flå Il fikk pris på fredag og søndag dro trimmere med ordføreren i spissen, til Bortsvollen.

 

Mange har denne turen som en årlig tradisjon, og i år hadde trimavdelingen i Flå IL gjort en liten vri i anledning 40 årsjubilanten. De satte opp lavvoer og inviterte til bålkos og lek ved hula fra lørdag kveld. Det var en regntung helg, men ni stykker overnattet ved hula og hadde en kjempefin lørdagskveld, hvor de tøffeste badet! På morgenen våknet vi til regnet og satte i gang bål med svartkjel og gjorde oss klare til besøk. Mange hadde trosset været og kom og spiste boller, sjokolade og fikk en fin sosial søndag sammen trimavdelingen ved hula. Fra Melhus Historielag kom også 14 personer, og de bidro med allsang til sangen «Høle oppi Flå». Barna lekte seg med kubbspill, fotball, hulegang, natursti hvor alle fikk premie. 54 fikk registrert seg som deltagere på årets Gudrunhuletrim, som er obligatorisk for å bli med i trekningen om å bli Årets Flåtrimmer 2017. Det er også mulig å gå turen i løpet av lørdag eller søndag 20.og 21.august for å få godkjent årets Gudrunhuletrim.