Melhus lensmannskontor er vedtatt lagt ned, mens Midtre Gauldal lensmannskontor skal bestå i en eller annen form. Lensmann Monica Brækken forteller at prosessen med å utforme politidekninga i Gauldalen er i gang, og at det ikke er avklart ennå hvilke åpningstider Midtre Gauldal lensmannskontor får i framtida.

Pass

Midtre Gauldal lensmannskontor beholder passekspederinga ut året. På Støren er det ingen timebestilling, og kontoret er åpent for passkunder hver dag.

Politikontaktene

Som en del av politireformen blir det opprettet politikontakter. Melhus har fått lensmann Monica Brækken som etter hvert trer ut av rollen som lensmann, og i Midtre Gauldal vil lensmann Per Christian Stokke bli politikontakt. Stedfortreder for Stokke blir Brækken.

Selv om Melhus blir uten lensmannskontor, blir kommunen ikke helt uten politi.

- Det forebyggende arbeidet skal fortsette som før med politiposten på Melhus videregående skole, og det samarbeidet som har vært med Melhus kommune, sier Brækken.

De ansatte ved Melhus lensmannskontor og Klæbu lensmannskontor skal flyttes over til Heimdal politistasjon, men foreløpig er det ikke plass til alle der. Den nye politistasjon sør skal bygges på Heimdal, og det ble klart etter at Justis- og beredskapsdepartementet i forrige uke avviste klagen fra Melhus.

Terskelen for å rykke ut til Melhus skal ikke bli lavere ifølge lensmann Brækken, etter at politistasjon sør er blitt en realitet. Politistasjon sør skal dekke Heimdal, Melhus og Klæbu.