– Jeg ble godt mottatt, og har trivdes godt. Det er et fint miljø her og vi har trivelige naboer. Også samholdet innen bondenæringa har vært godt, med mye hjelpsomhet, sier Frank Røym.

Han tok skikken dit han kom og la ned mye arbeidstid både på gården og som bedriftsleder. Men østlandsdialekten har han beholdt.

Gård i Telemark

Frank Røym er født og oppvokst i Lillestrøm. Tilknytningen til landbruket var kun gjennom mora, som vokste opp på gård i Telemark. Her var han mye om somrene, og trivdes veldig godt. Til Trøndelag kom han som student ved NTH i Trondheim, med elektro som fag. Som sivilingeniør arbeidet han ett år i Saudi-Arabia, via Norconsult. Han har vært teknisk offiser i luftforsvaret, og fikk etter hvert flere viktige lederstillinger i lokalt næringsliv.

Det var kjærligheten som knyttet ham til gårdsbruket i Sørbygda, nærmere bestemt til odelsjenta Solveig Løkken.

Arbeidende pensjonist

– Overgangen til bondelivet gikk fint det, sier 68-åringen, som fortsatt driver gården med sau i fjøset og hektisk tid med lamming. Han betegner seg sjøl som fulltidsarbeidende pensjonist.

I mange år hadde han arbeid utenfor gårdsbruket. Mange vil kjenne ham som daglig leder av både Gauldal Energi, Støren Treindustri og Zanda, da de holdt til på Støren. Røym har skaffet seg lang erfaring i organisasjonsledelse, noe han også fikk bruk for innen landbruket. Han har vært leder i Soknedal Sau og Geit, og det mest tidkrevende vervet i dag er som nestleder i Sør-Trøndelag Bondelag. Ett av hans ansvarsområder er rovviltspørsmål.

– Jeg er et organisasjonsmenneske, og liker å sysle med skog og utmark. Jeg tilbringer gjerne tid ute, og trives på fjellet, sier Frank.

Er det noe du har savnet med Lillestrøm?

– Nei, jeg har hatt det så fint i Soknedal at det er det ikke, sier han.

– Har det vært stor forskjell når det gjelder vær og klima?

– Nei, jeg vil ikke si det. Lillestrøm har også innlandsklima, med snø og kulde.

Frank tar gjerne på seg skiene, og har ei seter han og familien tilbringer mye tid på.

Hvor ofte er du tilbake på Lillestrøm?

– Nei, det er ganske sjelden. Mor døde for to år siden, og nå blir det lite besøk der. Jeg har ei søster i området, men livet mitt handler mye om Soknedal ja, sier han.