Melhus kommunestyre har vedtatt å bygge en idrettshall ved nye Gimse skole, og det store spørsmålet for politikerne har vært om det er nok med en spilleflate eller om det skal være to. Rådmannen signaliserer overfor kommunestyret som har møte på tirsdag, at det framstår som «noe mer usikkert» som det heter i saksframlegget, om hvor stort behovet er for større kapasitet enn en hallflate.

Utredning

I utredninga rådmannen har lagt fram, viser rådmannen til at Håndballforbundets erfaring er at det er behov for en spilleflate pr. 5000 innbyggere. Melhus har drøyt 16.000 innbyggere, og det skulle tilsi tre spilleflater. Kommunen har fire haller med tre spilleflater og en liten flerbrukshall. Rådmannen har hentet inn tall fra kommuner i Trøndelag. Malvik kommune har 13.757 innbyggere og to haller. Levanger har 19.857 innbyggere og fem haller. Skaun har 7929 innbyggere og to haller.

Inntekter

Rådmannen har også vurdert inntektspotensialet med en ny hall, og viser til at slik betalingsregulativet kommunen har, er det stort sett inntekt kun på utleie til kamper for 19 år og eldre. Inntekta i fjor var 68.000 kroner. Om det innføres leie i hallene, vil Melhus kommune miste retten til momskompensasjon for driftsutgifta, og momskompensasjonen i fjor utgjorde 341.000 kroner.

I tillegg har rådmannen spurt Trondheim kommune om det er aktuelt for dem å leie hallkapasitet i Melhus, og har fått negativt svar tilbake. Derimot er det kommet signaler fra Melhus videregående skole om at de kan være interessert i behov for mer hallareal.

Anbefalinga rådmannen kommer med overfor kommunestyret, er at rådmannen lager ei utredning om hvilke behov de ulike idrettene har når det gjelder idrettshall. Rådmannen mener at dersom det skal bygges to spilleflater på Gimse, bør den ene spilleflata være en basishall med fast oppmontert utstyr og være egnet for idretter som aerobic, dans, fekting og kampidretter.

gunnheidi@tronderbladet.no

982 60 456