Under kommunestyremøtet på tirsdag vil Ingar Lomheim (Ap) spørre ordfører Gunnar Krogstad (Ap) om det kan settes i verk ei utredning om Hølonda samfunnshus på Korsvegen.

Plassmangel

Lomheim viser i spørsmålet til at samfunnshuset er for lite når det holdes større arrangement, og at samfunnshuset også burde utvides med tanke på idretten. På Korsvegen bygges det rekkehus og leiligheter, og tomter legges ut. Utfordringa med plassmangel vil forsterkes, mener Lomheim.

Samfunnshuset har en stor sal, og denne benyttes blant annet til gymnastikk og sportslig aktivitet. Det er knyttet til Eid skole, og den nye barnehagen skal bygges i nærheten av skolen.

Lomheim foreslår at kommunen snarest får laget en mulighets- og kostnadsanalyse for utvidelse av samfunnshuset, og at utredninga kan foretas samtidig som den nye barnehagen prosjekteres.

Håndball

Utvidelsen bør være stor nok til å innbefatte en spilleflate for håndball, foreslår Lomheim. Ei slik løsning vil gi et etterlengtet tilbud for aldersbestemt lagidrett på Hølonda i vinterhalvåret, opplyser Lomheim i spørsmålet til ordføreren.